Axel Witsel az olasz élvonalban köthet ki – sajtóhír

Nem akarja megújítani kontraktusát a belga labdarúgó, mert úgy gondolja, hogy kevés játéklehetőségre számíthat a jövőben, de a BVB sem ragaszkodik hozzá túlzottan a magas fizetése miatt.

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

A Juventus a Borussia Dortmund középpályását, Axel Witselt szeretné leigazolni már a téli átigazolási időszakban a Sky Sports értesülései szerint. A 32 éves labdarúgó szerződése jövő nyáron lejár, így nagyon nyomott áron lehet őt megkaparintani januárban, vagy akár ingyen szerződtetni kontraktusa lejártával.

A BVB mindenképpen elengedné a belga válogatott középpályást, mert ő az egyik legjobban fizetett játékos a klubnál, és már kezd idősödni is, emiatt inkább a fiatalokra építenének. Továbbá maga Witsel is úgy érzi, hogy váltania kell, mert a jövőben sokkal kevesebb játékpercet fog kapni.

A 119-szeres belga válogatott labdarúgó 2018-ban érkezett a Dortmundhoz a kínai Tianjin Tianhai alakulatától 20 millió euró ellenében. Azóta minden versenysorozatot figyelembe véve 122 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Bundesligában szereplő együttes színeiben, amelyeken 11 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.