Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Uruguay megint kikapott, Ecuador lassan révbe érhet – videóval

Az Argentína-Brazília döntetlen mellett további négy összecsapást rendeztek a dél-amerikai vb-selejtezőzóna legutóbbi játéknapján…

(Photo by Javier Mamani/Getty Images)

A világbajnoki kvalifikációt illetően nem éppen reális esélyekkel rendelkező, ám leszakadni nem kívánó Bolívia jókora csapást mérve, 3-0-ra legyőzte a tovább botladozó Uruguay válogatottját. A 3600 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Estadio Hernando Silesben a La Verde alaposan élni tudott a hazai pálya előnyével, és tovább mélyítette a szakadékot a kétszeres világbajnok alatt. Az “uruk” hiába kezdték jobban a találkozót, nem tudták érvényre juttatni akaratukat, s az első félidő hajrájában a házigazda két góllal sokkolta őket. Juan Arce egy közeli találattal volt eredményes Muslera kapus bakijának is köszönhetően, majd egy szögletből gólpasszt adott a csapatkapitány Marcelo Moreno fejeséhez. Óscar Tabárez a félidőben Luis Suárezt is pályára küldte, de minden igyekezetük hiábavaló volt. A hazaiak sikerét az sem veszélyeztette, hogy a 62. percben Moreno fölé lőtt egy büntetőt, majd tíz emberre fogyatkoztak, mert a hajrában Arce befejelte csapata harmadik, önmaga második találatát. Bolívia csak egy pontra van a zsinórban negyedszer is kapituláló Uruguaytól.

Bolívia – Uruguay 3-0 (2-0)
Gólszerzők: J. Arce (29., 79.), M. Moreno (45.), ill.
Kiállítva: Algaranaz (74.), ill.

 

A világbajnoki selejtezősorozatban a harmadik helyen álló Ecuador házon kívül 2-0-ra diadalmaskodott az egymást követő három siker után rájuk felzárkózni kívánó Chile ellen. A vendégek már az első tíz percen belül sokkolták a chileieket, miután egy jobb oldali beívelést követően a labda hosszú oldalon eljutott Pervis Estupinanhoz, a Villarreal balhátvédje pedig tökéletes lövést intézett az alsó sarokba, mintha zsinóron húzták volna. Néhány perccel később Arturo Vidal jutott az azonnali kiállítás sorsára, miután fejbe rúgta ellenfelét. Chile nehéz helyzetbe került tíz emberrel, és nem is tudtak így egyenlíteni, a hajrában a tehetséges Moises Caicedo találata állította be a végeredményt.

Chile – Ecuador 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Estupinan (9.), M. Caicedo (90+3.)
Kiállítva: Vidal (14.), ill.

Kolumbia zsinórban az ötödik mérkőzésén sem tudott betalálni, ebből negyedszer gól nélküli döntetlent ért el, ezúttal Paraguay ellen osztoztak meg a pontokon. Murielék stabil teljesítményük jóvoltából továbbra is tartják az automatikus kvalifikációt érő negyedik helyet, de a kijutáshoz a továbbiakban alighanem gólokra is szükségük lesz majd.

Kolumbia – Paraguay 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Kiállítva: ill. Cubas (84.)

 

Két novemberi sikerével Peru is életben tartotta vb-reményeit, miután Ricardo Gareca legénysége Bolívia hazai legyőzése után ezúttal a sereghajtó Venezuelát múlta felül 2-1 arányban. Ismét az egykori Serie B-s gólkirály, Gianluca Lapadula kezdte a gólgyártást, a Vinotinto bár a második félidőben egyenlített, Christian Cueva megszerezte a győztesgólt. A hazaiak a hajrában tizenegyest rontottak, így hét ponttal továbbra is az utolsó helyen szerénykednek, a többiektől messze lemaradva.

Venezuela – Peru 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Machis (52.), ill. Lapadula (18.), Cueva (65.)

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!