Lewandowski bocsánatot kért a szurkolóktól

Miután a lengyel válogatott legnagyobb sztárja kihagyta az utolsó, mieink elleni világbajnoki selejtezőt, hazájában számos kritikával illették őt, melyekre ezúttal választ adott…

(Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

A lengyel válogatott legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski a csütörtöki napon a sport.pl oldalon keresztül osztotta meg véleményét a nemzeti csapattól való távolmaradásával kapcsolatban:

“Paulo Sousa szövetségi kapitánnyal az edzőtábor előtt beszélgettünk az állapotomról. Jeleztem, hogy ilyen sok meccsel a lábammal, ismerve a szervezetemet, lehet, hogy nem leszek az optimális állapotban mindkét találkozóra. Edzőm joggal nem akarta alábecsülni az Andorra elleni mérkőzés fontosságát, így  közösen abban egyeztünk meg, hogy játszom, győzelem esetén pedig Magyarország ellen más játékosok kapnak lehetőséget. A végső döntés mindig az edzőé, de megerősíthetem, hogy egyetértettek velem. Az Andorra elleni győzelem után már tudtam, hogy nem lépek pályára Magyarország ellen.

Sajnos a Magyarország elleni meccs nem a mi szájízünk szerint alakult, de nem lehet megkérdőjelezni a csapat elkötelezettségét a találkozó megnyerése iránt. Kívánhatnám, hogy bárcsak segíthettem volna a többieknek a pályán, de most már a jövőre kell koncentrálnunk, mert még semmi sincs veszve! Meg tudjuk nyerni a rájátszást! A Lengyel Labdarúgó-szövetség teljes támogatását adja és kiváló feltételeket biztosít az edzőtáborok során. Van bennünk motiváció és ambíció. Megértem a szurkolók dühét és keserűségét. Kapitányként csak bocsánatot kérhetek tőlük, és biztosíthatom őket, hogy mindent megteszünk a továbbjutás érdekében.”

A Bayern München 33 esztendős támadója kijelentette, pályafutása előrehaladtával különleges motivációja van a vb-részvétel kiharcolására: “realista vagyok, és tisztában vagyok azzal, hogy minden bizonnyal pályafutásom utolsó világbajnokságért küzdhetek. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsem csapatunk továbbjutását. Soha nem tagadtam meg, hogy a válogatottban játsszak, és amíg az egészségem engedi, soha nem is fogom ezt megtenni. A Nemzeti Stadionban a közönségünk előtt játszani mindig nagyszerű ünnep lesz számomra, és ok a büszkeségre.”