Visszatérhet egykori meghatározó játékosa az Atléticóhoz – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint a januári átigazolási időszakban visszatérhet az Atlético Madrid csapatához a klub egykori húzóembere…

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

A Mundo Deportivo információi szerint Diego Godín januárban felbonthatja 2023-ig érvényes szerződését az olasz élvonalbeli Cagliari csapatával, mivel a rutinos uruguayi hátvéd készen áll arra, hogy visszatérjen az őt tárt karokkal váró Atlético Madrid gárdájához.

A 35 esztendős középhátvéd 2010-től 2019-ig volt a “matracosok” játékosa. Godín a kilenc szezon alatt közel 400 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben, miközben tagja volt a 2013-ban Király-kupát, a 2014-ben spanyol bajnoki címet nyerő együttesnek, kétszeres Európa-liga-, és Szuperkupa-győztes lett, valamint két BL-döntőt játszott. 2019 nyarán szabadon igazolhatóként hároméves szerződést kötött az Interrel, a milánóiaknál 36 meccsen foglalkoztatták, de a klub hosszútávú terveiben már nem szerepelt a neve, így múlt nyáron a szárdokhoz tette át székhelyét.

A rutinos védő a tavalyi szezonban 28, az aktuális kiírásban pedig idáig öt bajnokin lépett pályára a jobbára csak a bennmaradásért küzdő Cagliari színeiben, ahol a jelek szerint egyáltalán nem motivált, és készen áll arra, hogy visszatérjen egykori nagy sikerei színhelyére.