Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “A játékosok végre hisznek az edzőnek!”

Az FC Barcelona hátvédje, Oscar Mingueza, legutóbbi nyilatkozatával, ha nem is egyenesen Ronald Koemant szerette volna kritizálni, akarva akaratlanul, de csak sikerült neki.

(Photo By Marc Gonzalez Aloma/Europa Press via Getty Images)

A 22 esztendős játékos legutóbbi, TV3-nak adott interjújában nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy már a futballisták sem hittek Ronald Koemannak a holland tréner utolsó hónapjai során.

“Az utóbbi hónapokban, sem egyénileg, sem pedig csapatként nem voltunk elég jók!” – kezdte gondolatmenetét Mingueza.

“Amikor valami elromlik, változtatni próbálsz rajta. Ugyanakkor, mi nem igazán tudtuk, hogy mi is kell csinálnunk, nem volt konkrét tervünk. Elveszítettük a hitünket! Jóformán mindenki a saját legjobb belátása szerint próbált cselekedni.” – folytatta a saját nevelésű játékos.

“Az öltözőnek változásra volt szüksége! Az atmoszféra sem olyan volt, amely a Barcánál elfogadható lenne. Nem láttam boldog arcokat magam körül. Remélhetőleg most minden megváltozik! Úgy érzem, végre jó irányba indultunk el! Xavi emberként, és edzőként is fantasztikus, ráadásul mindent tud a Barcáról! A játékosok az első perctől kezdve hisznek is benne, ez pedig az egyik, ha nem a legfontosabb szempont!” – jegyezte még meg Mingueza.