Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid és a Juventus is a River Plate fiatal csatárát szemelte ki – sajtóhír

Spanyol sajtóhírek szerint a Real Madrid és a Juventus is ugyanazt a csatártehetséget szemelte ki magának az argentin River Plate csapatából. 

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A spanyol Marca információi szerint több európai topklub érdeklődését is felkeltette az argentin River Plate tehetsége, Julian Álvarez, közülük a hírek szerint a Real Madrid és a Juventus áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze a fiatal csatárt.

A 21 éves játékos minden bizonnyal hamarosan tényleg Európában folytatja, mivel a hírek szerint Álvareznek is ez a terve a jövőre nézve. A River Plate azonban mindenképpen szeretné meghosszabbítani a jövő decemberben lejáró szerződését, ám a játékos ügynöke szerint ügyfele ezt csak akkor hajlandó megtenni, ha az argentin csapat hajlandó megválni tőle egy 20 millió eurós ajánlatért cserébe a következő transzferidőszakban. A River bár nem szeretné eladni Álvarezt, de hajlandó belemenni a feltételekbe.

A játékos és az ügynöke is úgy gondolja, hogy nagyobb eséllyel jut ki Argentínával a 2022-es katari világbajnokságra, hogy ha a támadó előtte már megmutatta magát egy európai csapatban is. A Marca szerint a Juventus és a Real Madrid mellett a Fiorentina, az AC Milan és a Bayer Leverkusen is figyeli a a fiatal csatárt.

Álvarez 15 évesen került a River Plate akadémiájára, ahol végigjárta a ranglétrát és 2019-ben felkerült a felnőtt csapathoz. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 90 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 31 gólt és 23 gólpasszt jegyzett.