Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben szenvedett vereséget a Leipzig! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 12. fordulójának szombati játéknapján az RB Leipzig a Hoffenheimhez látogatott, míg a Borussia Dortmund a VfB Stuttgartot fogadta…

(Photo by Sebastian Widmann/Getty Images)

A Hoffenheim gyakorlatilag végig jobban játszott az RB Leipzignél, ahol mindhárom magyar játékos kezdőként lépett pályára. A hazai együttes a 12. percben szerezte meg a vezetést egy szögletet követően. Gulácsi rendkívül rosszul mozdult ki a kapujából a beívelés után, amit Samassekou köszönt szépen és a hálóba fejelt. A második találatot a 68. minutumban jegyezte Sebastian Hoeneß legénysége, ekkor Munas Dabbur volt eredményes, ezúttal esélye sem volt Gulácsinak. Jesse Marsch csapata továbbra is rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt, a Hoffenheim pedig ezzel a sikerrel egy pontra megközelítette őket. 

Hoffenheim – RB Leipzig 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Samassekou (12.), Dabbur (68.) ill.
Kiállítás:
ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Kihasználta a Bayern München nem várt botlását a Borussia Dortmund és Marco Rose tanítványai rendkívül közel kerültek a listavezetőhöz. Az első félidőben egyik fél sem talált be, majd a második játékrészben már három gólt is láthattak a drukkerek. Az 56. percben Malen révén jutott előnybe a BVB, a holland csatár először volt eredményes a Bundesligában. A Stuttgart viszonylag gyorsan egalizált, a 63. minutumban Massimo vette be Kobel hálóját. A 85. percben Marco Reus szerezte meg újból az előnyt csapatának, erre már nem tudott válaszólni a vendég gárda. A Dortmund hazai pályán továbbra is hibátlan, a következő fordulóban a Wolfsburghoz látogat Rose legénysége.

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
Malen (56.), Reus (85.) ill. Massimo (63.)
Kiállítás:
ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A forduló további végeredményei:

Augsburg – Bayern München 2-1
Bielefeld – Wolfsburg 2-2
Leverkusen – Bochum 1-0
Mönchengladbach – Fürth 4-0

A Bundesliga 12. fordulójának hátralevő mérkőzései:

Szombat:

Union Berlin – Hertha BSC (18:30, Aréna 4)

Vasárnap:

Freiburg – Frankfurt (15:30, Aréna 4)
Mainz – Köln (17:30)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: