Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Esterházy: “öt éven belül magyar játékos európai topcsapathoz kerülhet”

A legnevesebb magyar labdarúgók ügyeit képviselő játékosmenedzser a minap kifejezetten pozitív képet vázolt fel képviseltjei számára…

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

A többek közt a Gulácsi Péter, Szalai Attila, Sallai Roland és Szoboszlai Dominik érdekeit is képviselő játékosmenedzser, Esterházy Mátyás a minap az M1 aktuális csatornának a vendége volt:

“Talán most vagyunk abban a helyzetben, hogy a következő öt évben reális esélye legyen annak, hogy valamelyik labdarúgónk igazán komoly európai élcsapathoz kerüljön. Kicsit alul értékeljük, hogy három játékosunk szerepel olyan topcsapatban, amely egy-két éve Bajnokok Ligája-elődöntőt játszott.”

A játékosmenedzser a magyar válogatott idei szereplését firtató kérdésre úgy válaszolt, nem érzi sikertelennek az évet, ugyanakkor, ha néhány mérkőzést “több szerencsével, vagy koncentráltabban” hozott volna le a csapat, akkor lehetett volna még jobb az eredménysor. Azt is megjegyezte, hogy túlzónak tartja azoknak az elvárásait, akik arra számítottak, hogy a válogatott gond nélkül kijut a katari világbajnokságra.

Esterházy úgy gondolja, hogy a fenti játékosok sikerei hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a feltörekvő magyar játékosnemzedék tagjai is keresettek legyenek a futballpiacon.