Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: az Intertől igazolna Rafael Benítez – sajtóhír

A chilei szélsőre nem igazán számít a Kék-feketék nyáron kinevezett vezetőedzője, Simone Inzaghi, így már januárban távozna, és vevő is lenne rá angol sajtóinformációk szerint.

(Photo by Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images)

A téli átigazolási időszakban az Everton megpróbálja szerződtetni a helyzetével elégedetlen Alexis Sánchezt az Intertől. A 32 éves labdarúgó alig kap lehetőséget a Nerazzurrinál, a liverpooli Kékek pedig szívesen dobnának mentőövet, amelyre ő is vevő lehet, hiszen az elmúlt időszakban többször is kijelentette, hogy távozna, mert nem jut szóhoz és karrierje vége felé közeledve még játszani szeretne.

A hírek szerint Rafael Benítez külön kérésére próbálhatja megszerezni a chileit az Everton, akiért viszont nem szeretnének sokat fizetni az angolok. A mértékadó transfermarkt.com 5 millió euróra becsüli az értékét, szerződése 2023-ig szól a milánóiakkal, ennek következtében érthető, hogy a Toffees nem akar több millió eurót rászánni a transzferre.

Sánchez 2019-ben érkezett az Interhez a Manchester Unitedtől először egy évre kölcsönbe, majd tavaly végleg leigazolták őt teljesen ingyen. A 142-szeres chilei válogatott csatár minden versenysorozatot figyelembe véve 80 tétmérkőzésen kapott lehetőséget az olasz együttes színeiben, amelyeken 12 gólt és 20 gólpasszt jegyzett. A 2021/22-es idény tekintve 10 találkozón jutott szóhoz, de az Everton elleni találkozót tekintve mindegyiken csereként, így mindösszesen 211 percet tölthetett a pályán.