Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: győzelemmel mutatkozott be az új edző a DAC kispadján – videóval

A válogatott szünet alatt kinevezett új portugál trénere szombat délután debütált a szlovák bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő DAC kispadján…

 

Az elmúlt hetekben mutatott hullámzó teljesítménye miatt a közelmúltban edzőváltáson áteső FC DAC 1904 gárdája 1-0-s hazai győzelmet aratott a Szenica ellen a Kisvárdától érkező Joao Janeiro debütálása alkalmával. A szerdahelyiek a találkozó elejétől igyekeztek többet birtokolni a játékszert, azonban a vendégek abszolút nem játszottak alárendelt szerepet, ráadásul az első félidőben két meg nem adott gólt is szereztek. A fordulás után a DAC egyre inkább fölényben játszott, és igyekezett eldönteni a mag javára a mérkőzést. Végül a második etap derekánál két cserejátékos összjátéka során Krsztovic előkészítéséből Brahim Mouhmou szerezte meg a három pontot érő találatot a felvidékiek számára. A 20 éves német csatár első bajnoki találatát szállította a csapat színeiben.

A sárga-kékek magyar válogatott játékosai közül Schäfer András végig játszotta a találkozót, Hahn János számára kezdőként 65 perc lehetőség jutott.

Hazai sikerével a DAC két vereség után újra győzött és felkapaszkodott a negyedik helyre, ami pedig még fontosabb, hogy pozitív szájízzel kezdte az új érát.

FC DAC 1904 – Szenica 1-0 (0-0)
Gólszerző: Moumou (68.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye