Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: egy öngól és az első Messi-találat mentette meg a pontvesztéstől a PSG-t – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 14. fordulójában a Paris Saint-Germain a Nantes csapatát fogadta. Már nagyon hamar vezetést szerzett a párizsi klub, de egy kisebb áramszünet és egy kiállítás után bajba került a hazai csapat. Végül jött egy öngól és Lionel Messi, aki végre megszerezte első gólját a francia bajnokságban. 

(Photo by John Berry/Getty Images)

Már az elején, a 2. percben vezetést szerzett a PSG, miután Parades passza után Mbappé gyönyörű gólt lőtt a kapuba. A 18. percben Lionel Messi küldött egy lövést a bal alsó sarok irányába, de Lafont hatalmas bravúrral védett. A 30. percben Neymar hagyott ki egy nagy helyzetet, és hiába lőtt laposan a kapus felé, a kapus megfogta a labdát. A 38. percben Messi szerezte meg a labdát és meg is célozta vele a kapu jobb alsó sarkát, ám a kapusnak sikerült kiütnie a próbálkozást. A PSG sokkal jobban játszott az egész játékrészben, de újabb gólt már nem szerzett.

A második félidőben viszont teljesen fordult a kocka, és meglepetésre a Nantes volt fölényben. Az 51. percben Coulibaly fejelt kapura egy beadást követően, de a kapu közepébe tartó labdát Navas védeni tudta. A 65. percben azonban Navas elkaszálta a tizenhatoson kívül a kapura törő Blast, amiért a játékvezető azonnali piros lapot adott a kapusnak. A 76. percben ráadásul ki is egyenlített a Nantes. Kolo Muani első lövését még védte a Navast váltó Sergio Rico, de a kipattanót most sarokkal lőtte el Kolo Mauni, amit szintén kiütött a kapus, ám a játékvezető az órájára mutatva jelezte, hogy a labda bent volt a kapuban már. Ez viszont mintha csak feltüzelte volna a PSG-t, és egyre jobban játszott. A 82. percben már ismét vezettek a párizsiak egy öngóllal, ami Appiah-ról pattant be a saját kapujába. Nem kellett sokat várni a következő találatra sem, hiszen a 89. percben jött Lionel Messi, és meglőtte első francia bajnoki gólját: Mbappé passzát követően Messi egyedül mehetett a megzavarodott védők mellett a kapu felé, majd a kapus mellett be is talált a hálóba, amivel lezárta a mérkőzést.

PSG – Nantes 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Mbappé (2.), Appiah (82. – öngól), Messi (89.) ill. Kolo Muani (76.)
Sárga lap: Verratti (71.) ill. Chirivella (39.), Blas (83.)
Kiállítás: Navas (65.) ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja: 

Péntek: 
AS Monaco – Lille 2-2

Szombat:
PSG – Nantes 3-1
21:00 Rennes- Montpellier (Tv: DigiSport 1)

Vasárnap:
13:00 Brest – Lens (Tv: DigiSport 2)
15:00 Angers – Lorient (Tv: DigiSport 3)
15:00 Metz – Bordeaux
15:00 Strasbourg – Reims (Tv: DigiSport 2)
15:00 Troyes – St. Etienne
17:00 Clermont – Nice (Tv: DigiSport 2)
20:45 Olympique Lyon – Olympique Marseille (Tv: DigiSport 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: