Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb hetekre kidőlt a Barca fiatal tehetsége

Nem jó hírek érkeztek a Barcelona szurkolóinak, mivel újabb hosszú hetekre kidőlt csapatuk fiatal tehetsége, Pedri. 

(Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images)

Xavi az első mérkőzésére készül a hétévégén a Barcelonában, mint vezetőedző, ám már most újabb és újabb kihívásokkal kell megküzdenie. Pénteken ugyanis kiderült, hogy Pedri sérülése kiújult, így ebben az évben már biztosan nem fog a katalán gárda rendelkezésére állni.

A hivatalos álláspont szerint a fiatal spanyol tehetség rásérült a a combizomproblémájára, és emiatt minimum egy hónappal kitolódik a felépülési ideje. Pedri már szeptember 30-a óta izomsérüléssel bajlódik, és az első jelentések szerint már decemberben visszatérhetett volna. A rásérülés miatt azonban már csak 2022-ben léphet újra pályára, de biztosan nem lesz ott a januári Spanyol Szuperkupán.

A figyelmeztető jelek már korábban megjelentek a fiatal játékos feje felett. Többször is kritizálták mind a Barcelonát, és mind a spanyol válogatottat, hogy agyonhasználják Pedrit. A 18 éves középpályás szervezete még mindig fejlődésben van, mégis végigjátszotta az elődöntőkig a nyári Európa-bajnokságot, majd tagja volt a döntőig menetelő spanyol keretnek is az olimpián. Ezt követően a Barcelonában is alapember volt, ahol négy mérkőzés után kidőlt, most pedig úgy tűnik, hogy újabb hetekkel hosszabbodik meg a rehabilitációja. Ezzel együtt már a szezon felét kénytelen lesz kihagynia.