Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy év múlva kezdődik a katari világbajnokság

Rendhagyó időpontban és helyszínen, 2022. november 21-től Katarban kerül megrendezésre a labdarúgás történetének első, arab kontinensen megrendezésre kerülő világbajnoksága…

A katari rendezést és a FIFA-t számtalan kritika érte az építkezések embertelen körülményei és a korrupció miatt, végül azonban célegyenesbe fordul a projekt, és 2022. november 21. és december 18. között Katarban rendezik meg a soron következő világbajnokságot.

A labdarúgó-vb mérkőzéseit nyolc stadionban, a főváros Doha mellett Lusail, Al Khor, Al Rayyan és Al Wakrah városaiban bonyolítják le. A nyolc létesítményből hét építési munkálatai már teljes mértékben befejeződtek. Az extrém időpontra azért volt szükség, mert amíg júniusban 50 fok körüli az átlagos hőmérséklet Katarban, addig a novemberi-decemberi időszakban mindez “csak” 25-30 fok.

“A 2022 novemberében és decemberében rendezendő, így némileg rendhagyó katari világbajnoksággal kapcsolatban a FIFA már jó előre jelezte a tagszövetségeknek, hogy ebben az időszakban – függetlenül a válogatottak kvalifikációtól – első osztályú bajnoki mérkőzés nem rendezhető. A versenynaptár kialakítása szempontjából ez a lebonyolítási rend a világ minden részén komoly feladatot és előkészítést igényel” – jegyezte meg az MLSZ a Nemzeti Sport azon kérésére, hogy miként változnak az időpontok a 2022-2023-as idényben a világbajnokság miatt.

A tornára eddig a rendező Katar mellett Európából Németország, Dánia, Franciaország, Belgium, Horvátország, Spanyolország, Szerbia, Anglia, Svájc, Hollandia, valamint Dél-Amerikából Brazília és Argentína kvalifikálta magát. Valamennyi kontinensen még folynak a selejtezők, melyek a tervek szerint jövő tavasszal érhetnek véget.

A katari világbajnokság csoportbeosztásának sorsolását 2022. április 1-jén tartják Dohában.