Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: közel volt a pontszerzés, de az utolsó pillanatban kikapott a Legia Warszawa

A jelenlegi szezonban nagyon szenvedő bajnok, Legia Warszawa a Gornik Zabrze otthonába látogatott a lengyel bajnokság (Ekstraklasa) 15. fordulójában. Bár először lefaragta kétgólos hátrányát a címvédő, és úgy tűnt, hogy végre tud pontot is szerezni, a Gornik Zabrze végül az utolsó percben megnyerte a találkozót. A címvédő zsinórban a hetedik mérkőzését vesztette el, és továbbra is csak a 17. helyen áll a tabellán. 

 

Már az első félidőben sokkal jobban játszott a Gornik Zabrze, de a helyzetei nem tudta gólra váltani, egészen a 37. percig, amikor is Janza találatával vezetést szereztek a hazaiak. Nem kellett sokat várni a második találatukra sem, hiszen a 39. percben ismét gólt lőttek, most egy bizonyos Lukas Podolski révén. A Legia próbálkozás nélkül zárta az első játékrészt.

A második félidő már jobban alakult a varsói csapat számára, és kiegyenlített volt a játék képe. Végül két perc alatt sikerült két gólt is összehozniuk, amikkel kiegyenlítettek: az 52. percbe Wieteska, az 54. percben Muci talált be a hálóba. A 90. percben a hazaiaktól Kubica még betalált ugyan, de végül a videóbíró segítségével érvénytelenítette a játékvezető a gólt. Ennek azonban nem örülhetett sokáig a Legia, mivel a 96. percben Kubica ismét betalált, és ez már egy érvényes gól volt.

Gornik Zabrze – Legia Waszawa 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Janza (37.), Podolski (39.), Kubica (90+6.) ill. Wieteska (52.), Muci (54.)
Sárga lap: Dadok (51.), Manneh (68.) ill. Kharatin (45+4.), Slisz (75.), Jedrzejczyk (90+1.), Josue (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: