Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: felbontanák védőjük szerződését! – sajtóhír

A legfrissebb spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona együttese kész felbontani francia védője, Samuel Umtiti szerződését.

A Sport legfrissebb értesülései alapján a Barcelona együttese szeretné felbontani Samuel Umtiti szerződését. A francia védő komoly kritikákat kapott a nyár folyamán, hogy nem volt hajlandó belemenni a fizetéscsökkentésbe, amikor a katalán klub minden követ megmozgatott, hogy valahogy megtarthassa Lionel Messit. Umtiti a felkészülési időszakban többször is hangoztatta, hogy szeretne megharcolni a helyéért a Barcelonánál, ám Ronald Koeman nem adta meg számára a lehetőséget. A beszámolók szerint az igencsak sérülékeny védőre Xavi sem számít, így inkább felbontanák Umtiti kontraktusát, ahelyett, hogy 2023 nyaráig a kispadot koptassa. Amennyiben ez megvalósul, úgy komoly kompenzációt kell fizetniük a francia védő számára, de még így is jobban járnának anyagilag, mintha kitöltené a kontraktusát. Az értesülések szerint a szerződésbontásra már a téli átigazolási időszak előtt sor kerülhet, így Umtitit minden bizonnyal nemsokára egy másik csapat mezében fogjuk látni.

A világbajnok védő 2016 nyarán igazolt a Barcelonához. A klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 132 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Az itt eltöltött 5 éve alatt összesen 7 trófeát nyert a katalán klubbal.