Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kiütéssel győzte le a Chelsea a Juventust – videóval

A Bajnokok Ligája utolsó előtti fordulójában találkozott egymással a Chelsea és a Juventus a H-csoportban. Az olaszok nagyjából semmit nem tudtak mutatni a meccsen, a Chelsea pedig így könnyedén, négy góllal győzött, ezzel pedig át is vették a vezetést a tabellán. A Zenit végig jól játszott a Malmö ellen, de egy bekapott gól után csak nehezen tudott visszajönni a meccsbe. A hajrában végül összehozta a döntetlent az orosz csapat, ezzel bebiztosítva a harmadik helyét a csoportban.

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Chelsea – Juventus:

Már az első félidőben nagy fölényben játszott a Chelsea, de a helyzeteit nehezen használta ki. A 8. percben egy szöglet után Chalobah érkezett és fejelt, de csak a kapu jobb alsó sarka mellé. A 11. percben Cuadrado futott fel a jobb szélen, majd bepasszolta a labdát Chiesa elé, ám Rüdiger az utolsó pillanatban el tudta előle pöckölni azt. A 19. percben Rüdiger próbálkozott meg egy lövéssel távolról, de messze kapu mellé bombázta a labdát. A 23. percben James végezett el egy szabadrúgást, amit közvetlenül kapura is tekert, de Szczesny vetődve védett. A 25. percben azonban már a lengyel kapus se tudott segíteni a csapatán, és megszerezte a vezetést a Chelsea: Ziyech szöglete után Rabiot és Rüdiger ugrott fel fejelni, ám a német testéről épp Chalobah elé pattant a labda, aki középről a hálóba lőtt az egyik védőn megpattanva. A Juventus első nagy helyzete a 28. percben érkezett, amikor Locatelli beívelése után Morata emelte át a kapujából kifutó Mendy felett a labdát, ám a visszafutó Thiago Silva még a gólvonal előtt kivágta azt. A 38. percben újabb veszélyes helyzet érkezett Ziyech-től, de most Rüdiger fél méterről a bal kapufa mellé fejelt. A hosszabbítás végén még jött egy Juventus-próbálkozás, de Bentancur végül úgy 26 méterről a bal felső fölé tekert, ami azt is jelentette, hogy az olaszoknak nem volt kaput eltaláló próbálkozása az első játékrészben.

A második félidőben is megmaradt a Chelsea dominanciája. Az 53. percben James végzett el egy szabadrúgást, amit Thiago Silva csúsztatott kapura, ám Szczesny elérte a labdát. Az 56. percben már pontosabbak voltak, és kétgólosra növelte előnyét a Chelsea: Chilwell adta be a labdát középre, amit De Ligt még elfejelt Ziyech elől, ám épp az érkező James elé, aki éles szögből lőtt a kapu bal oldalába. Nem kellett sokat várni az angolok harmadik találatára sem, csak az 58. percig: Loftus-Cheek játszotta meg a labdát az érkező Hudson-Odoinak, aki 6 méterről váltotta gyönyörű gólra a ziccert. A 64. percben Ziyech esett a földre a tizenhatoson belül, ám hiába reklamáltak a Chelsea-játékosok, a játékvezető továbbot intett. A 78. percben Dybala próbálta meg átvétel nélkül kapura küldeni az elé pattanó labdát, de végül ezzel a lendülettel ki is rúgta a stadionból. A 82. percben egy szöglet után McKennie gyűjtötte be a labdát a tizenhatos előterében, majd azonnal lőtt, Mendynek pedig nagyot kellett védenie. Ez volt az első kaput eltaláló lövés a Juventusnál a mérkőzésen. Végül már úgy tűnt, hogy egyik csapat sem fog már megszakadni a gólért, de a 95. percben mégis jött egy kegyelemdöfés, a Chelsea negyedik találatával: Chalobah keresztlabdája után Ziyech centerezett Wernernek, aki 5 méterről a kapuba vágta a játékszert, ezzel lezárva a mérkőzést.

Chelsea – Juventus 4-0 (1-0)
Helyszín: Stamford Bridge (London) Vezette: Szrdjan Jovanovics (szerb)
Gólszerzők: Chalobah (25.), Reece James (56.), Hudson-Odoi (58.), Werner (90+5.) ill. –
Sárga lap: – ill. Cuadrado (23.)
Kiállítás: – ill. –

Chelsea: Mendy; Chalobah, Thiago Silva, Rüdiger; Reece James, Kanté, Jorginho (Saúl Niguez, 76.), Chilwell (Azpilicueta, 71.); Ziyech, Pulisic (Werner, 72.), Hudson-Odoi (Mount, 76.). Vezetőedző: Thomas Tuchel

Juventus: Szczesny; Cuadrado (De Winter, 80.), Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Rabiot, Locatelli (Arthur, 67.), Bentancur (Dybala, 59.), McKennie; Chiesa (Kulusevski, 80.), Morata (Kean, 67.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Malmö – Zenit:

Kevés helyzettel operáltak az első félidőben a csapatok, azokat viszont a Malmö használta ki jobban. A 12. percben Karavajev kapott szép passzt a kapu előtt és rá is lőtte a labdát, de az egyik védő az utolsó pillanatban bele tudott lépni. A 19. percben Claudinho került helyzetbe, amikor megpróbált lőni a tizenhatosról, de próbálkozása jócskán a kapu bal oldala mellett ment el. A 28. percben azonban, szinte a semmiből a Malmö szerezte meg a vezetést: Rieks vette át szépen a labdát, majd szép lövést eresztett meg a kapu jobb alsó sarkába. A 38. percben ott volt a lehetőség a Zenit előtt az egyenlítésre, amikor Karavajev fejelt centikkel a bal kapufa mellé egy kipattanót. Az első játékrész ezután már eseménytelenül telt el a szünetig.

A második félidő elején, az 50. percben Dhalin szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Zenit. Dzjuba állt oda a labda mögé, ám a kapu közepébe tartó lövést a kapus bravúrral védeni tudta. A 61. percben Dzjuba ugyan betalált a hálóba, ám ezt a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette les miatt. A 73. percben a Zenit játékosai egy újabb tizenegyest reklamáltak, de a bíró most nem ítélt büntetőt. A 86. percben megfogyatkozott az orosz csapat, miután Csisztjakov megszerezte a második sárga lapját. Azonban ezután a 90. percben újabb büntetőhöz jutott a Zenit, amit Rakickij értékesíteni tudott két perccel később, ezzel pedig egy pontot szerzett a csapatának.

Malmö – Zenit 1-1 (1-0)
Helyszín: Eleda Stadion (Malmö) Vezette: Andris Treimanis (lett)
Gólszerzők: Rieks (28.) ill. Rakickij (90+2.)
Sárga lap: Dahlin (50.), Ahmedhodzic (56.), Moisander (74.), Rieks (90.) ill. Claudinho (36.), Wendel (55.), Csisztjakov (62.)
Kiállítás: – ill. Csisztjakov (86.)

Malmö: Dahlin; Moisander, Brorsson, Ahmedhodzic, Larsson; Rieks, Lewicki, Innocent, Pena (Rakip, 78.); Colak, Birmancevic (Olsson, 69.). Vezetőedző: Jon Dahl Tomasson

Zenit: Kerzsakov; Csisztjakov, Lovren (Jerohin, 46.), Rakickij, Santos; Karavajev, Wendel, Malcom (Krugovoj, 90+4.), Claudinho (Mosztovoj, 46.), Barrios; Dzjuba. Vezetőedző: Szergej Szemak

A H-csoport jelenlegi állása: