Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Lewandowski ollózott, C. Ronaldo továbblőtte az MU-t! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulója, két korai mérkőzéssel kezdődött kedd este. Mindkét találkozón vendég győzelem született a Bayern München illetve a Manchester United révén.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

E-csoport

Dinamo Kijev – Bayern München 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Garmash (70.) illetve Lewandowski (14.), Coman (42.)

Remekül kezdett a Bayern és persze Robert Lewandowski – A lengyel klasszis ugyanis olyan gólt szerzett, amelyet mondjuk egy leendő Aranylabdás szerezhet.

A bayern-gól megadta az alaphangot a találkozónak, nagy fölényben futballoztak a bajorok, ráadásul két gólos előnnyel vonulhattak a szünetre, hiszen Kingley Coman is betalált.

A szünet után próbált változtatni a hazai csapat, el is jutott lehetőségekig, mi több a hajrá előtt a szépítés is összejött a Kijevnek Denys Garmash révén.

Az ukránok minden megpróbáltak a hajrában, hogy legalább egy pontot megmentsenek, de újabb gólt már nem tudtak szerezni. A Bayern továbbra is 100%-os, a Dinamo Kijev pedig elbúcsúzott a tavaszi kupaküzdelmektől.

A csoport állása:

 

F-csoport

Villarreal – Manchester United 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Ronaldo (78.), Sancho (90.)

A Villarreal kezdett jobban kétszer is megdolgoztatták a meccs elején David de Geát. Az edzőváltáson átesett manchesteriek az első félidőben nem sok minden mutattak, ellenben az utóbbi hetek rengeteg bekapott gólja után hátul elég stabilan álltak a lábukon.

A szünet után is mgé a Villarreal volt élénkebb, de aztán éledezett az MU. Bruno Fernandes és Marcus Rashford beállásával egyenesen már fölénybe is kerültek az angolok, akik előbb Cristiano Ronaldo pimasz emelésével, majd Jadon Sancho kíméletlenül pontos lövésével a hajrában eldöntötték a három pont sorsát, kivívva a továbbjutás jogát is.

Az MU most sem játszott jól, de stabil volt védekezésben, elől pedig mindenki tudja, hogy milyen játékosai vannak a “vörös ördögöknek”…

A csoport állása: