Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hátrányból fordított a Manchester City a PSG ellen – videóval

A csoportkör legnagyobb rangadóján az első hely megszerzése volt a tét, szerda este eldőlt, hogy a Manchester City várhatja majd kedvezőbb helyzetből az egyenes kieséses szakasz sorsolását, míg a Leipzig megszerezte első győzelmét.

(Photo by Jan Kruger – UEFA/UEFA via Getty Images)

1. félidő: A sérülések és koronavírus-fertőzöttek által megtizedelt lipcseiek kezdték jobban a meccset Belgiumban. A 12. percben André Silva lőhetett, de Mignolet hárított, ám a kipattanót Nkunku a hálóba pofozta (0-1). A 17. percben tizenegyest harcolt ki a Leipzig, melyet Forsberg magabiztosan értékesített (0-2). A gólok után is fölényben játszottak a németek, több kisebb lehetőséget is ki tudtak dolgozni, a belgák igyekeztek rendezni védelmüket. A 26. percben viszont jött az újabb gól, Angelino beadása után André Silva került helyzetbe, a portugál támadó pedig nem hibázott (0-3). Ezután a Gulácsi Pétert helyettesítő Josip Martíneznek is akadt dolga, de magabiztosan védett a spanyol. Támadásban maradt a Leipzig, és az újabb helyzetek után a hajrában jött az újabb gól is, a 45. minutumban Forsberg lőtte ki az alsót egy szóló után (0-4).

2. félidő: A szünet után is aktív maradt a Lipcse, az 53. percben Nkunku maradt üresen, de Mignolet védte a felsőbe tartó lövést. Ezt követően igyekezett támadásokat vezetni a Brugge, De Ketelaere lövése a blokkban, Rits próbálkozása pedig a kapusban akadt el. A 75. percben André Silva kétszer is helyzetbe került, de Mignolet mindkétszer hárítani tudott. Egy perccel később Lang cselezgetett a lipcsei kapu előtt, ám lövését védeni tudta Martínez. A hajrában még kétszer is helyzetbe kerültek a vendégek, a 93. percben Ramos lövését még védte Mignolet, de Nkunku próbálkozását már nem háríthatta a belga kapus (0-5).

Club Brugge – RB Leipzig 0-5 (0-4)
Helyszín:
Jan Breydel Stadion, 27 000 néző; Vezette: Massa
Gólszerzők: – ill. Nkunku (12., 93.), Forsberg (17. – tizenegyesből, 45.), A. Silva (26.)
Sárga lap: Lang (63.), Balanta (85.), Wesley (86.), ill.

Club Brugge: Mignolet – Van Der Brempt (Mechele, 60.), J. Hendry, Nsoki (Ricca, 46.), C. Mata – Balanta, Vanaken, N. Lang, De Ketelaere (Wesley, 82.), Sowah (Izquierdo, 82.) – Dost (Rits, 46.). Vezetőedző: Philippe Clement.

RB Leipzig: Josep Martínez – Mukiele, Klostermann (Henrichs, 62.), Gvardiol (Bonnah, 80.), Angelino – Laimer, Kampl (Moriba, 62.), Nkunku, Forsberg – Brobbey (Novoa, 66.), André Silva. Vezetőedző: Achim Beierlorzer (Jesse Marsch betegsége miatt).

1. félidő: A City kezdte fölényben a csoportkör legnagyobb rangadóját, az 5. percben Rodri fejese után kellett mentenie a párizsiaknak. A 18. minutumban Mahrez került helyzetbe, de Hakimi a kapu tokából ki tudta fejelni a labdát. A 33. percben Gündogan került helyzetbe, de csak a kapufát találta el, majd nem sokkal később Mahrez lapos lövését kellett védenie Navas-nak. A PSG az első félidő nagy részében nehezen tudta kihozni a labdát, amikor sikerült, akkor pedig szerelni tudtak a visszafutó angolok. A 43. percben Stones hibája után Mbappé indulhatott meg, de fölé lőtt a tizenhatosról.

2. félidő: A meccs addigi képe alapján némi meglepetésre vezetést szerzett a PSG: az 50. percben Mbappé vette be Ederson kapuját (0-1). A franciák ezután jobban védekeztek, a hazaiak kevesebb lehetőséget tudtak kidolgozni. A 63. percben mégis jött az egyenlítés, Sterling volt jókor jó helyen, közelről pofozta a labdát a kapuba (1-1). A 74. minutumban Neymart hozta helyzetbe Di Mária, ám a brazil mellé lőtt. A kihagyott lehetőséget gyorsan megbosszulta a City, a 76. percben Bernardo Silva tálalt Gabriel Jesus elé, aki szépen passzolta el a labdát Navas mellett (1-2).

Manchester City – Paris Saint-Germain 2-1 (0-0)
Helyszín:
Etihad Stadion, 52 000 néző; Vezette: Orsato
Gólszerzők: Sterling (63.), G. Jesus (76.) ill. Mbappé (50.)
Sárga lap: Rodri (55.), Cancelo (80.), G. Jesus (93.) ill.

Manchester City: Ederson – K. Walker, Dias, Stones, Cancelo – Gündogan, Rodri Zincsenko (Jesus, 54.) – Mahrez, Bernardo Silva, Sterling. Vezetőedző: Pep Guardiola

Paris Saint-Germain: Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes (Kehrer, 67.) – Paredes, Ander Herrera (Danilo, 61.), I. Gueye (Di Maria, 67.) – Messi, Mbappé, Neymar. Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Az A-csoport jelenlegi állása: