Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Vereséggel zárta az orosz kalandot a Napoli! – videóval

Moszkvában vendégeskedett a Napoli együttese az Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában. Luciano Spalletti együttese azonban nem teljesített jól az orosz hidegben, így igen nehéz helyzetbe sodorta magát az utolsó körre.

(Photo by Mike Kireev/NurPhoto via Getty Images)

Nem kezdődött ideálisan a mérkőzés a Napoli szempontjából, miután Lobotka a 2. percben szabálytalankodott a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyest Sobolev magabiztosan értékesítette, 1-0! A 11. percben Moses előtt adódott komoly lehetőség, hogy megduplázza a hazaiak előnyét, Meret viszont nagy védést bemutatva hárította a kísérletet. Ezt követően Elmas a 16. Zielinski pedig a 25. minutumban egalizálhatott volna, de Selikhov kapus mindkét esetben nagy bravúrral hárítani tudta a próbálkozásokat. Nem sokkal később a Szpartak megbüntette a kihagyott helyzeteket, miután Moses alaposan megkavarta a Napoli védelmének bal szélét, majd a beadása tökéletesen Sobolev fejére érkezett, aki közelről nem hibázott, 2-0! A szünetig ugyan próbálkozott a szépítés érdekében a Napoli, de hiányzott az átütőerő a csapat játékából, így nem tudták bevenni a hazaiak kapuját.

A második játékrészben már egyértelműen kapuja elé szegezte a hazaiakat a Napoli, de az első 20 percben csak egy lesgólig jutottak. A 64. percben aztán összejött a szépítés a vendégeknek, Petagna beadása után ugyanis Elmas juttatta fejjel a kapuba a labdát, 2-1! A szépítést követően is próbálkoztak a vendégek, de nem tudták igazán megbontani a hazaiak stabil védelmi vonalát, így pont nélkül térhetnek haza. Ráadásul igen nehéz helyzetbe hozták magukat az utolsó fordulóra, ahol a Leicester Cityt látják majd vendégül, és szinte biztosan csak a győzelem lesz az elfogadható eredmény, ha tovább akarnak jutni a kvartettből.

Szpartak Moszkva – Napoli 2-1 (2-0)
Helyszín: Otkrityije Aréna Vezette: C. Turpin
Gólszerzők: Sobolev (3. – büntető, 28.) ill. Elmas (64.)
Sárga lapok: Livitnov (14.), Sobolev (88.), Promes (90+2.) ill. Koulibaly (78.)
Kiállítás: -ill.-

Szpartak Moszkva: Selikhov – Gigot, Dzhikiya, Caufriez – Ayrton, Litvinov, Umyarov, Ignatov (Lomovitskiy 72.), Moses (Rasskazov 83.) – Promes (Larsson 90+2.), Sobolev Vezetőedző: Rui Vitoria

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Koulibaly, Jesus, Rui – Lobotka (Rrahmani 78.), Elmas, Lozano, Mertens, Zielinski – Petagna Vezetőedző: Luciano Spalletti

 

A mérkőzés összefoglalója:

A C-csoport aktuális állása: