Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leváltotta edzőjét az olasz másodosztályban botladozó nagyágyú – HIVATALOS

Mostanáig tartott a türelem, a gyenge eredmények hatására a Parma csapata leváltotta nyáron kinevezett ifjú vezetőedzőjét…

 

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő Parma együttese a hétfő esti órákban közölte, hogy menesztette posztjáról nyáron kinevezett vezetőedzőjét, Enzo Marescát, helyére pedig a rutinos Giuseppe Iachinit ültette le a kispadra.

Az első felnőtt klubedzői megbízatását töltő 41 esztendős tréner korábban a Sevilla és a West Ham United segédedzőjeként dolgozott, míg az elmúlt szezonban a Manchester City U23-as csapatának munkáját irányította. Edzői debütálása csapnivalóan sikerült, hiszen az idénynek az azonnal Serie A-s visszajutásával nekivágó „sonkások” a bajnokság első 13 fordulója alatt 4-5-4-es mérlegüknek köszönhetően csupán 17 pontot szereztek, ezzel mindössze a 14. pozíciót foglalják el a húszcsapatos mezőnyben.

Iachini az elmúlt évek során már egyfajta különleges megmentőként híresült el az olasz futballban idény közbeni beugrásaival. Az 57 esztendős szakember utoljára a Fiorentina csapatát irányította, de megfordult többek közt a Palermo, az Udinese, a Sassuolo vagy az Empoli kispadján is.