Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hetekben megújítaná védője szerződését a Barca – sajtóhír

A katalán együttes a tehetséges, és a jövőre nézve nagy potenciállal rendelkező labdarúgóit magához akarja láncolni hosszútávra, ezért így tenne uruguayi bekkjével is.

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona dolgozik a kiváló játékot mutatót és a statisztikákban is remek számokat produkáló Ronald Araújo 2023 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbításán. Jelen pillanatban az uruguayi középhátvéd keresi az egyik legkevesebbet a Gránátvörös-kékeknél, ennek következtében érthető, hogy a spanyol gigász mihamarabb pontot tenne az ügy végére.

A 22 éves masszív védő az új kontraktus értelmében természetesen jobban jár anyagilag, ugyanakkor a jelenlegi anyagi helyzetre való tekintettel nem keresne gigászi összegeket. Araújo azonban többször is kijelentette, hogy őt a pénz nem érdekli, csakis az, hogy álmai klubjában rúghatja a bőrt.

Az ötszörös uruguayi válogatott labdarúgó mostanra a csapat egyik legjobb középhátvédjévé nőtte ki magát a katalán szurkolók véleménye szerint, amelyet a korábbi tréner, Ronald Koeman is hasonlóképpen látott, ugyanis amikor tehette, akkor rendre a kezdő tizenegybe jelölte őt. Az új vezetőedző, Xavi is csak dicsérni tudja labdarúgóját, így aligha lesz gondja a játékpercekkel Araújónak az egykori legendás középpályás irányítása alatt. A Barcelona színeiben ezidáig összesen 51 tétmérkőzésen kapott lehetőséget Araújo, ezeken védő létére 3 gólt is jegyzett.