Egy éve hunyt el Diego Maradona

2020. november 25-én 60 esztendős korában vesztette életét minden idők egyik legjobb játékosa és a valaha volt legnagyobb hatást gyakorló labdarúgója…

(photo by Mark Leech/Offside/Getty Images)

November 25-én, egy évvel ezelőtt vesztette életét 60 éves korában az argentin legenda, Diego Maradona, aki fénykorában a labdarúgás történetének legjobb játékosai közé emelkedett.

Halála óta emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek el róla. Hazájában a La Platai Városi Stadion vette fel a nevét, a létesítmény főbejárata előtt pedig hatalmas szobrot emeltek a tiszteletére. Bizonyára Argentínában még további honorálásokra lehet majd számítani, hiszen a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Diego Maradona minden idők egyik legjobb játékosa, egyúttal a világon a labdarúgásra valaha a legnagyobb hatást gyakorolt személyisége volt.

Az 1986-os világbajnok legenda tavaly november 25-én 60 esztendős korában hunyt el. Emlékét világszerte milliók őrzik emlékezetükben.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!