Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fölényes győzelemmel hódította el a River Plate az argentin bajnoki címet – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra a River Plate csapata a bajnoki cím bebiztosításának reményében lépett pályára hazai környezetben a Racing Club ellen az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2021-es kiírásában…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) legutóbbi játéknapján eldőlt a bajnoki cím sorsa, miután a River Plate együttese a végére kiütéses, 4-0-s sikert aratott a Racing Club csapata felett. A találkozó elején több lehetősége is volt a vendégeknek a vezetés megszerzésére, Armani kapus azonban bravúros védéseivel megóvta kapuját a góltól. Az első játékrész második felében a ” milliomosok” fokozatosan átvették az irányítást. A házigazda több kimaradt lehetőség után félóra elteltével Agustín Palavecino kapu előtti lecsorgó labda értékesítésével szerezte meg a vezetést. Kisvártatva Romero fejesénél Arias kapus a levegőben úszva nagyszerű védést mutatott be. A csapatok 1-0-val fordultak a második játékrészre, ahol viszont egyből újabb gólt szerzett a River, amikor Palavecino lecsorgó lövése után a kipattanót Julián Álvarez juttatta a hálóba. A második találattal a mérkőzés végleg eldőlni látszott, a River egyértelmű fölényben játszott, és számtalan helyzete volt, hogy újabb gólokat szerezzen. Végül a megannyi lehetőség közül Braian Romero kettőt is értékesített, így a River igazi örömfocit bemutatta, kiütéssel hódította el a bajnoki címet.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a River Plate behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben és bebiztosította bajnoki diadalát. Az argentin rekordbajnok 37. bajnoki címét ünnepelhette, azonban 2014 óta az elsőt.

River Plate – Racing Club 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Palavecino (32.), J. Álvarez (48.), B. Romero (68., 78.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!