Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: a klublegenda nem kér az edzősködésből

Elképesztően sikeres pályafutása végeztével tavaly augusztusban jelentette be visszavonulását a világ-, és kétszeres Európa-bajnok Iker Casillas. A spanyol kapus most negyven éves, és öt portói év után visszatért a Real Madridhoz.

(Photo By Sam Barnes/Sportsfile for Web Summit via Getty Images)

Iker Casillas nem csak karrierje, de élete nagy részét is a Real Madridra áldozta. Megélte a legmagasabb csúcsokat is a „Királyiakkal”, akik néha igazán hálátlanul bántak a portással. Casillas 2015-ben távozott a Portohoz, ahol pályája alkonyán egészségügyi probléma is kísértette.

Az ötszörös spanyol bajnok focista tavaly decemberben tűnt fel újra a Real Madridnál. Casillas elfogadta a klub ajánlatát, és a klub egyik alelnöke lett. És saját szavai szerint nem is szeretne a klubvezetésen kívül mással foglalkozni, nem úgy, mint korábbi válogatott társai: Fernando Torres, Xabi Alonso vagy éppen a Barcához hazatérő Xavi Hernández.

„Nem, nem akarok edző lenni. A kispadon dolgozni nehéz, sok időt kell rászánni, és mindig a kritikák középpontjában kell lenni. Ez a szakma egyáltalán nem inspirál. Pályafutásom során sok olyan csapattársam volt, aki már játékosként megmutatta tudását, most pedig edzői hivatást választ Xabi Alonso, Xavi Hernández és Fernando Torres is. De nem, én inkább irányítok egy klubot.”

– nyilatkozta a minap, egy LaLiga által rendezett eseményen.