A Newcastle viheti a Barca mellőzöttjét – sajtóhír

Katalán lapinformációk szerint a Barcelona készen áll megszabadulni az utóbbi időben sokat bírált csatárától…

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

A Mundo Deportivo információi szerint a Newcastle United csapata lehet a favorit a Barcelona együttesének mellőzött francia támadója, Ousmane Dembélé januári megszerzésére, miután a katalánok készen állnak túladni a sok kritikát kapó játékoson.

Mint ismeretes, a 24 esztendős csatár a 2019-2020-as szezonban sérülései és formahanyatlása miatt mindössze öt bajnokin és négy BL-meccsen tudott csapata rendelkezésére állni, és csupán egyetlen találat fűződött a nevéhez. A múlt hétvégén befejeződött kiírásban viszont újra egyre hasznosabb tagja tudott lenni a csapatnak, minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzés alatt 11 találatot jegyzett a 2020-2021-es kiírásban, így újra ki tudta harcolni magának, hogy csapatánál számítsanak rá. Az új idényben azonban megint mindössze két meccsen játszott egészségi állapotából kifolyólag.

Dembélé ennek egyelőre kevésbé tudta igazolni az előzetesen hozzáfűzött reményeket, hiszen emlékezhetünk rá, hogy 2017 nyarán 105 millió euró és további bónuszok ellenében igazolta le őt a Barca a Borussia Dortmundtól.

Számos sérülése és pályán kívüli kihágása révén korábban sokszor adódtak nézeteltérései a klubon belül, de miután megannyi alkalommal hiába próbáltak meg eladni, továbbra is maradt a csapatnál, és bár továbbra is meg akarják tartani, egyáltalán nem biztosított a hosszútávú jövője a Camp Nouban.