Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Házkutatást tartott a rendőrség a Juventusnál

Nem elég, hogy a pályán is a gödörben van jelenleg a Juventus, most a klub székházában is komoly problémák adódtak, miután az olasz rendőrség házkutatást tartott náluk.

(Photo by Chris Ricco/Getty Images)

Az olasz Corriere della Sera hozta la hírt, miszerint az olasz rendőrség házkutatást tartott a Juventus székházában, miután felmerült a gyanú, hogy a legutóbbi három szezonban történt átigazolások után meghamisították a könyvelést.

Az ügyben gyanúsítottként kezelik a klub elnökét, Andrea Agnellit, az alelnököt, Pavel Nedvedet és a korábbi sportigazgatót, Fabio Paraticit is. Az olasz ügyészség már feljelentést is tett az ügyben, de a nyomozás már májusban elindult, amelyből már kiderült, hogy nagyjából 50 millió eurós gyanús pénzmozgásról van szó.

A házkutatás tényét az torinói adóhatóság is megerősítette. Közleményükből kiderült, hogy olyan fiktív számlákat kerestek, amelyek mögött nem volt tényleges tranzakció és a Juventus tőzsdei tevékenységeit vizsgálták. A rendőrség minden olyan dokumentumot lefoglalt, ami 2019 és 2021 között született és a játékosok átigazolásával, illetve az ügynökök által felvett közvetítői díjakkal kapcsolatos.

Közben olyan információk is megjelentek az olasz sajtóban, miszerint összesen 42 átigazolást vizsgálnak, amik között ott van a már akkor is gyanúsnak tűnő Miralem Pjanic-Arthur üzlet a Barcelonával, vagy a Joao Cancelo-Danilo csere.