Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nani elhagyja az Orlando Cityt – hivatalos

A Sporting CP és a Manchester United korábbi játékosa, Nani bejelentette, hogy távozik jelenlegi klubjától, az Orlando Citytől.

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images)

Nani három év után elhagyja az MLS-ben szereplő Orlando City csapatát, miután lejárt a 35 éves játékos szerződése a klubnál. Ezt először maga a támadó jelentette be, majd később az Orlando is megerősítette, miszerint nem élnek a portugál kontraktusának meghosszabbításával.

Nani 2019 februárjában csatlakozott az amerikai csapathoz az úgynevezett “Beckham-szabály” értelmében, ami annyit jelent, hogy úgy igazolhatták le, akiknek a bére magasabb lehet a ligaátlagnál. Az ott töltött három szezonja alatt 77 tétmérkőzésen lépett pályára, 64 alkalommal kezdőként, ezeken pedig 28 gólt és 23 gólpasszt jegyzett.

“Orlando egy olyan város, amit az otthonomnak hívhatok most már, fantasztikus emberekkel és fantasztikus szurkolókkal, de lejárt a szerződésem, és a klub úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg. Megtiszteltetés volt a csapat kapitánya lenni, ami először szerepelt a rájátszásban, és bejutott az ‘MLS is Back’ bajnokság döntőjébe is.”

– írta Nani a hivatalos közleményében.