Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem volt ellenfél a Newcastle az Arsenal számára – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 13. fordulójának nyitómérkőzésén az Arsenal a Newcastle-t fogadta az Emirates stadionban. Az egész mérkőzésen jobban játszott a londoni csapat, és bár ezt az első félidőben még nem tudta kihasználni, a másodikban már simán hozta a győzelmet. 

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Sokkal jobban játszott az első félidőben az Arsenal, de ezt nem tudta gólra váltani. A 16. percben  Saka ért oda a Lokonga irányából érkező beadásra, de a lövése elszállt a kapu jobb oldala mellett. A 21. percben Odegaard  próbálkozhatott jó helyről egy szabadrúgásból a tizenhatosról, a bal felső sarokba tartó lövést viszont Dubravka bravúrral védeni tudta. A legközelebb a gólhoz mégiscsak a Newcastle került, amikor a 30. percben pontosan Shelvey elé került egy kipattanó, a lövés azonban csak a felső lécet találta el. A 41. percben Smith Rowe fejelhetett kapura ígéretes helyzetből, de Dubravka védett, a kipattanót pedig Aubameyang nem tudta értékesíteni, mivel csak a jobb kapufát találta el. Ezzel le is zárult az első játékrész.

A második félidőt is jobban kezdte az Arsenal. Az 51. percben Saka ígéretes lövést mutatott be szólója végén, de Dubravka hárította a bal alsó sarokba tartó próbálkozást. A Newcastle kapusa azonban már nem tudta megmenteni a csapatát a góltól az 56. percben, és az Arsenal megszerezte a vezetést: Tavares passzolt remek labdát Saka felé a tizenhatoson belülre, aki végül jobb alsó sarokba lőtte a játékszert. A 65. percben Callum Wilson esetét nézik vissza, miután egy védő megállította a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Egy perccel később viszont már az Arsenal növelte az előnyét: Martinelli vette át jól Tomiyasu passzát, majd kapásból a kapu bal oldalába lőtt. A 71. percben Aubameyang lőtt laposan a kapu közepe felé, de Dubravka jól helyezkedett, így védeni tudott. A 90. percben Martinelli tört be a tizenhatoson belülre és elesett, de a játékvezető azonnal mutatta, hogy nincs büntető, így az Arsenalnak már nem volt esélye növelni az előnyét a mérkőzésen.

Arsenal – Newcastle 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Saka (56.), Martinelli (66.) ill. –
Sárga lap: Aubameyang (76.) ill. Ritchie (44.), Krafth (48.), Lascelles (63.)
Kiállítás: – ill. –

A 13. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Arsenal – Newcastle 2-0
16:00 Crystal Palace – Aston Villa
16:00 Liverpool – Southampton (Tv: DigiSport 1)
16:00 Norwich – Wolves
18:30 Brighton – Leeds (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:
15:00 Brentford – Everton (Tv: Spíler 1)
15:00 Burnley – Tottenham
15:00 Leicester – Watfrod
15:00 Manchester City – West Ham
17:30 Chelsea – Manchester United (Tv: Spíler 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: