Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlai: “Cristiano Ronaldo a gyerekkori példaképem”

Napjaink nemzetközi szinten legismertebb magyar játékosa a minap a neves sportújságíró műsorának vendége volt…

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

A magyar válogatott és az RB Leipzig kiváló középpályása, Szoboszlai Dominik a minap a jeles sportújságíró, Fabrizio Romano “Here we chill” című műsorában volt az átigazolási szakértő vendége. A 21 esztendős klasszis hosszasan beszélt gyermekkori példaképéről, mellyel aligha okozott meglepetést bárkinek:

“Kisgyermekkorom óta Cristiano Ronaldo volt a példaképem, mint sok más kiskölyöknek. Leginkább a mentalitása tetszett, hogy rengeteget dolgozott az álmaiért. Én is igyekeztem a példáját követni, és ahogy eljutottam egyre magasabb szintre, rájöttem, hogy én is lehetek egyre jobb. Onnantól már csak magamra koncentráltam, nem foglalkoztam semmivel és senkivel. Komoly céljaim vannak, melyeket el akarok érni, például szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

Romano egyebek mellett azt is megkérdezte a magyar játékostól, hogy kinek adná az idei aranylabdát: “egykori csapattársamra, Erling Haalandra szavaznék. Elképesztő gólgyáros, mindent megtesz érte, hogy a legjobb legyen. Amikor megérkezett Salzburgba, nagyon egyedül volt, senki sem beszélte a nyelvét, ezért segítettem neki, mert velem is ugyanez fordult elő. Tanítottam neki német szavakat, együtt jártunk be a városba, közeli barátok lettünk és azóta is sokszor beszélgetünk”.

Szoboszlai álomtizenegye pedig a következőképpen fest: Gulácsi – Angelino, Gvardiol, Ramalho, R. Christensen – T. Adams, Szoboszlai, Haidara – Adeyemi, Haaland, Forsberg.