Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: kilenc emberrel állt ki, a félidőben levonult a Benfica ellenfele – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 12. fordulójában a Benfica együttese az alsóházban tanyázó Belenenses vendége volt szombat este…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

A Benfica csapata egyoldalú mérkőzésen, 7-0-s győzelmet aratott a Belenenses vendégeként, miután a házigazda együttes mindössze kilenc játékossal tudott kiállni a portugál bajnokság (Liga Portugal) szombat esti találkozójára, és a második félidőre lemondtak a folytatásra.

A Belenenses csapatát a héten elérte a koronavírus-járvány, összesen 17-et esetet regisztráltak klubnál, így mindössze kilenc bevethető játékost tudtak kiállítani a találkozóra. Alvaro Ramalho személyében egy fiatal kapus védett, a 20 esztendős Joao Monteiro pedig kapus létére a mezőnyben szerepelt. A klubelnök, Rui Pedro Soares állítása szerint mivel az egészségügyi hatóság engedélyezte a szereplésüket, nem kértek halasztást senkitől, hanem vállalták a találkozót, amelyen gyakorlatilag előre megpecsételődött a sorsuk.

A hazaiak már az első percben öngólt vétettek, nem sokkal később pedig bekapták a második gólt is, de az első félórában úgy ahogy tartani tudták magukat. Végül a lisszaboniak soraiból Darwin Nunez 13 perc alatt triplázott és Haris Seferovic is két gólt szerzett, így a félidő végéig meg sem álltak hét találatig. A hazaiak jobbnak látták, ha véget vetnek a mészárlásnak, és három játékosuk sérülésére hivatkozva nem vállalták a folytatást, mivel a szabályok értelmében minimálisan hét játékosnak kell lenniük ahhoz, hogy játszhassanak.

Furcsa ajándékgyőzelmével a Benfica a portugál tabella élére ugrott, két-két ponttal megelőzve a vasárnap még pályára lépő FC Porto és Sporting CP csapatait.

Beleneses – Benfica 0-7 (0-7) – félbeszakadt
Gólszerzők:ill. Kau (1. – öngól), Seferovic (14., 39.), Weigl (27.), Nunez (32., 36., 45.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye