Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: dögunalmas meccs, Belotti sérülés, maratoni VAR-ozás, Roma-győzelem – videóval!

Az olasz bajnokság 14. fordulójában nagyon kellettek a pontok az AS Roma együttesének, hiszen komoly hátrányt szedhettek volna össze a táblázaton az első négy helyezettel szemben. A Torino ellen élcsapatként kellett fellépniük.

Egy szakadék kezd kialakulni a Serie A-ban a 4. helyen álló Atalanta és az őket üldözők között. Az Atalanta és a Lazio között 7 pont a különbség – ebbe a tartományba próbál bekerülni az AS Roma, amely még próbál tapadni az olasz élmezőnyre. Ehhez Jose Mourinho együttesének nyernie kellett hazai környezetben a Torino ellen, ám ez egyáltalán nem volt egy könnyű kihívás.

A feladat nehézségét nem első sorban a vendégek játékereje adta: a rómaiak leginkább maguk számára nehezítették meg ezt a vasárnap estét. A hazaiak passzív játékkal rukkoltak elő a Stadio Olimpicóban és vártak a Torino végzetes védelmi hibáira. Lagymatag volt a tempó és a kapuk sem igazán forogtak veszélyben – mindkét együttesnek akadtak kisebb lehetőségei, de egyik sem játszott igazán fölényben. A 32. percben aztán megérkezett az a torinói hiba, amire mindvégig várt Mourinho serege. Az ellenfél térfelén jött bedobással a Torino, ami után elvesztették a labdát és egy lendületes ellentámadás végén a Roma góllal büntetett. A vendég védelem rendezetlenségét Mkhitaryan passza után Tammy Abraham tudta góllal jutalmazni.

Nem sokkal később akár el is dönthették volna a mérkőzést, ám egy döbbenetes játékvezetői intézkedés miatt erre mégsem kerülhetett sor. A 37. percben egy buktatás után tizenegyest kapott a Roma, ami a lassítások alapján jó ítéletnek tűnt. Abraham állt a labda mögé, ám még mielőtt elvégezhette volna a büntetőt érkezett a felirat a képernyőre: a VAR vizsgálja az esetet. Idővel az is kiderült, hogy egy előzetes lesállást nézegetnek, de tették mindezt rettenetesen sokáig – konkrétan 5-6 percen keresztül. Az ítélet pedig végül az lett, hogy elmaradt a tizenegyes les miatt. Alighanem VAR világcsúcsot jegyezhettünk fel.

Talán ez volt az este legemlékezetesebb eseménye, ami magáról a meccsről is sokat elárul. A csapatok már eleve csak ímmel-ámmal focizgattak, az első gól után pedig a Romának még annyi kedve sem volt focizni, mint előtte. A Torino pedig a második félidőben már nem tudott nyomást helyezni ellenfelére és visszakapaszkodni – pláne Belotti sérülése után, akit a hajrában le is kellett hozni a pályáról. Sima meccsen sima győzelmet aratott az AS Roma, amely így 3 pont lemaradásban, de követi az Atalantát. A Torino a 13. helyen szerénykedik.

AS Roma – Torino 1-0
G.: Abraham (32.)

A 14. forduló eredményei és további programja:

Péntek
Cagliari – Salernitana 1-1

Szombat
Empoli – Fiorentina 2-1
Sampdoria – Verona 3-1
Juventus – Atalanta 0-1
Venezia – Inter 0-2

Vasárnap
Udinese – Genoa 0-0
AC Milan – Sassuolo 1-3
Spezia – Bologna 0-1
AS Roma – Torino 1-0
20:45 Napoli – Lazio (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása