Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: magyar gól és továbbjutás a playoffban – videóval

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra rendezték meg az MLS 2021-es idényének rájátszásában a negyeddöntők mérkőzéseit…

Az előző kör hosszabbításos sikerét követően a Philadelphia Union gárdája újabb akadályt vett sikerrel túlórában az MLS Playoffban, miután büntetőkkel múlta felül hazai környezetben a Nashville SC együttesét. A Union hiába kezdte jobban a mérkőzést, az első félidő hajrájában a vendégek kerültek lépéselőnybe, azonban a játékrész ráadásában egy szöglet utáni kavarodást követően Gazdag Dániel közeli góljával sikerült kiegyenlíteni. A továbbiakban ádáz küzdelem dúlt a pályán, melyben nem született döntés sem a rendes játékidő, sem pedig a hosszabbítás alatt. A büntetőpárbaj során a Philly kapusa, a jamaicai Andre Blake befalazta kapuját, négyből négy büntetőt hárított, miközben a hazaiak három rúgója közül kettő is eredményes volt, így bejutottak a konferencia-döntőbe. A magyar válogatott középpályása ismét végig játszotta a hosszabbításos meccset, tizenegyest nem rúgott.

A Philly ellenfele a következő körben a New England Revolution és a New York City párharcának továbbjutója lesz.

Philadelphia Union – Nashville SC 2-1 (1-1, 1-1, 2-1) – büntetők után
Gólszerzők: Gazdag (45+2.), ill. Mukhtar (38.)

 

Ezzel szemben a nyugati konferencia elődöntőjében a másik magyar légiós csapata nem járt sikerrel, a Sporting Kansas City ugyanis vezetésről kapott ki 2-1-re a Real Salt Lake csapatától. A hazaiak az első játékrész derekánál kerültek lépéselőnybe, miután a skót csapatkapitány, Johnny Russell értékesített egy büntetőt. A Sporting sokáig vezetett, azonban a második félidőben egyre inkább fokozódott a vendégek nyomás és a 72. percben ki is tudtak egyenlíteni egy fejes gól jóvoltából. A hajrában a Real egyre aktívabb volt, Sallói Dánielék nehezen találtak fogást ellenfelükön és a rendes játékidő ráadásának perceiben egy bal oldali elfutást követően Bobby Wood pörgette elegánsan a hosszú sarokba a továbbjutást eldöntő találatot.

A 25 esztendős magyar támadó csapata számára véget ért a rájátszás, Sallói 32 mérkőzés alatt 16 találattal zárta az MLS 2021-es idényét.

Sporting Kansas City – Real Salt Lake 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Russell (24. – büntetőből), ill. Julio Santos (72.), Wood (90+1.)