Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eladhatja holland sztárját a Barcelona – sajtóhír

 

Memphis Depay csak a nyáron igazolt a Barcelonához, de a klub nehéz pénzügyi helyzete miatt hamarosan megválhatnak tőle. Sajtóhírek szerint José Mourinho csapata, az AS Roma már bejelentkezett a holland válogatott támadóért.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Memphis Depay-t a nyáron ingyen szerezte meg a Barcelona Lyontól, a pályán nyújtott teljesítménye miatt azonban gyakran a kritikák kereszttüzébe került, Ronald Koeman távozása óta sem találja magát igazán. A holland csatár 14 spanyol bajnoki mérkőzésen nyolc gólt és két gólpasszt jegyzett, ami nem rossz mutató a jelenlegi Barcában, de a holland a nagy meccseken adós maradt a jó teljesítménnyel.

Az El Nacional információi szerint az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho szívesen látná csapatában a támadót, akit jövő nyáron 40 millió euróért szerződtetne. A lap arról számolt be, hogy a csőd közeli helyzetbe került Barcelona nem gördítene akadályt az üzlet elé, mivel szeretné az 1,16 milliárd fontos adósságát minél előbb csökkenteni.

Márcsak azért is, mert a 99 ezres Camp Nou befogadóképességét 110 ezerre szeretnék bővíteni, közben pedig felújítanák a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és az üzlethelyiségeket is, a munkálatok finanszírozása miatt pedig újabb másfél milliárd eurónyi kölcsönt kell igényelniük.

Depay szerződése egyébként a 2023-ig érvényes a katalánoknál.