Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lazio: hirtelen hosszabbítást akar a sztáredző

Korábban egyáltalán nem ragaszkodott ahhoz, hogy siettesse a Lazioval való szerződés-hosszabbítását, ám az utóbbi idők kimondottan gyengébb eredményei után már Maurizio Sarri is erőltetné a maradását.

Maurizio Sarri idén nyáron vállalta el a Lazio trenírozását, azonban az egy év pihenő után visszatérő szakember csak két szezonra kapott szerződést a rómaiaktól. Az egyszeres olasz bajnok tréner a közepesen gyenge bizalom ellenére jó idénykezdést produkált új klubjával. Csakhogy az utóbbi két fordulóban nagyon sima vereséget szenvedtek előbb a Juventus-tól, majd a Napolitól is.

Mindeddig Claudio Lotito elnök akarta marasztalni Sarrit, aki egyáltalán nem hajlott arra, hogy máris új kontraktust írhasson alá. Ám a Messagero értesülése szerint a gyengülő forma miatt most az olasz edző az, aki be kívánja betonoztatni állását, egy legalább 2024-ig vagy 2025-ig szóló új megállapodással. Állítólag Sarri még a karácsonyi ünnepekig alá szeretné írni új szerződését a Lazioval.

A Lazio az Európa-liga csoportkörében már biztosította továbbjutását, míg a Serie A-ban a hatodik helyen áll négyes holtversenyben a Fiorentina, Juventus, Bologna trióval.