Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Pasalic mesterhármasával intézte el az Atalanta a Veneziát – videóval

Hétközi fordulóval folytatódott az olasz bajnokság (Serie A), melynek két nyitómeccsén az Atalanta a Veneziával, a Fiorentina pedig a Sampdoriával találkozott. A bergamói csapat nagyon jó meccset hozott, Pasalic ráadásul mesterhármast szerzett, de végül négyet lőttek a velenceieknek. A Fiorentina először hátrányba került, de végül így is simán győzte le a Sampdoriát. 

(Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)

Atalanta – Venezia:

Remek mérkőzést játszott az Atalanta, és már rögtön a 7. percben meg is szerezték a vezetést, amikor Ilicic passzolta le Pasalicnak a labdát, aki Romero mellett briliánsan lőtt a kapu jobb alsó sarkába. Nem kellett sokat várni a hazaiak második találatára sem, hiszen a 12. percben Pasalic kapott megint egy jó passzt a kapu előterében, majd a jobb alsó sarokba lőtt. A 21. percben a Venezia is megmutatta magát, amikor Henry célozta meg a jobb alsó sarkot, ám Musso bravúrral védeni tudott. Az Atalanta a szünetig is fölényben futballozott, de több gólt már nem lőtt.

A második félidőben azonban jöttek az újabb gólok. Az 51. percben Pasalic még nem talált be, mert Romero útját állta a lövésének, majd az 55. percben Ilicic próbálkozását állították meg a védők az utolsó pillanatban. Az 57. percben viszont már meglőtték a harmadik góljukat: Koopmeiners lőtt kapásból lőtt a tizenhatosról, a labda pedig gyönyörűen vágódott a jobb alsó sarokba. A 62. percben Muriel sprintelt be a kapu elé és el is érte a labdát, de lövése a bal kapufán csattant. A 67. percben azonban Pasalic ismét betalált, és mesterhármast szerzett. A 70. percben ott volt egy szépítési lehetőség a Venezia előtt, ám Crnigoj hiába került ziccerbe, magasan a kapu fölé lőtt. A 87. percben még  Miranchuk játszotta be magát a tizenhatoson belülre, ahonnan kapura lőtt, de az végül elszállt a bal oldal mellett, ezzel pedig le is zárult a mérkőzés.

Atalanta – Venezia 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Pasalic (7. 12. 67.), Koopmeiners (57.) ill. –
Sárga lap:ill. Ampadu (81.)
Kiállítás: – ill. –

Fiorentina – Sampdoria:

Sokkal jobban játszott a Fiorentina, ám a 15. percben a Sampdoria szerezte meg a vezetést, amikor Gabbiadini csinált magának szabad területet közvetlenül a kapu előtt Candreva remek beadását követően, majd védhetetlenül fejelt a kapu bal alsó sarkába. A 23. percben azonban már ki is egyenlített a Fiorentina, amikor Sottil lőtte be a labdát a kapu elé, majd Callejon érkezett jól és ellőtte a játékszert a kapu jobb alsó sarkába. A 32. percben pedig már a vezetést átvette a hazai csapat, amikor Bonaventura tálalt Vlahovic elé, majd közelről a kapuba fejelt a kapus mellett a háló közepébe. A 45. percben ráadásul a harmadik gólját is meglőtte a Fiorentina, ekkor Sottil csapott le a kallódó labdára, majd belőtte azt a kapu közepébe.

A második félidő már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés. A 60. percben volt egy újabb nagy lehetősége a Fiorentinának, amikor Sottil szépen fordult le az emberéről, ám a lövése már a jobb kapufa mellett suhant el. A 66. percben a vendégektől Quagliarella kapta meg a labdát és veszélyesen lőtt kapura, ám az egyik védő valahogy még bele tudott lépni lövésébe az utolsó pillanatban. A 78. percben ugyanez történt a másik oldalon is, de most Saponara lövését blokkolták. A 87. percben megint Saponara tört be a tizenhatoson belülre, de végül messze a kapu bal oldala mellé lőtt, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

Fiorentina – Sampdoria 3-1 (3-1)
Gólszerzők: Callejon (23.), Vlahovic (32.), Sottil (45.) ill. Gabbiadini (15.)
Sárga lap:ill. Gabbiadini (42.), Colley (74.), Ferrari (82.)
Kiállítás: – ill. –

A 15. forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Atalanta – Venezia 4-0
Fiorentina – Sampdoria 3-1
20:45 Salernitana – Juventus (Tv: Sport 2)
20:45 Verona – Cagliari

Szerda:
18:30 Bologna – AS Roma
18:30 Inter – Spezia (Tv: Sport 2)
20:45 Genoa – AC Milan (Tv: Sport 2)
20:45 Sassuolo – Napoli

Csütörtök:
18:30 Torino – Empoli (Tv: Sport 2)
20:45 Lazio – Udinese (Tv: Sport 2)