Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Baseballütővel támadtak az Arsenal játékosára – videóval

A Premier League-ben szereplő Arsenal védőjét, Gabrielt a két rabló hazáig követte még augusztusban, majd a garázsában baseballütővel rátámadtak, hogy ellopják a telefonját, az óráját és a 45 ezer font (kb. 19 millió forint) értékű autóját. A kedd este kiszivárgó beszámolók szerint a játékos megvédte magát, és az elkövetők elmenekültek.

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Gabriel 2020. szeptember 1-től az Arsenal játékosa, 26 millió euróért igazolt a londoniakhoz. Közel egy évvel később, 2021. augusztusában hazáig követték, és amikor a védő beállt a garázsába, baseballütővel támadtak rá. A Daily Mail által kedd este közzétett rendőrségi felvételen látható, hogy Gabriel rögtön odaadja a telefonját, majd a magasba emeli mindkét kezét. A videóról ezután csak az vehető ki, ahogy az egyik támadó kétszer megüti őt a baseballütővel, majd elmenekül a társával együtt.

football.london beszámolója kitér arra is, ami nem látható a felvételen. A portál információi szerint az egyik elkövető – akit az ott elejtett sapkáján lévő DNS-minta alapján azonosítottak, s egy hónapja ötéves börtönbüntetésre ítéltek más ügyben, drogkereskedelem miatt – nekirontott Gabrielnek, amikor a játékos nem akarta odaadni neki az autója kulcsát. A védő ekkor arcon ütötte, dulakodni kezdtek, amiből Gabriel került ki győztesen, az elkövetők elmenekültek.

A brazil labdarúgó a támadás idején térdsérüléssel bajlódott, és emiatt a tokiói olimpiát, a felkészülési időszakot, valamint az első három bajnoki mérkőzést is ki kellett hagynia. Azóta 11 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, és két gólt szerzett.