Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: a Sevilla csak a hosszabbításban jutott tovább negyedosztályú ellenfele ellen – eredmények

Folytatódott spanyol Király-kupa összecsapásai a szerdai játéknappal. A csapatok jelenleg a legjobb 64 közé kerülésért játszanak, ahol már több első osztályú csapat is jelenését teszi. A ma este nem minden La Liga-csapat számára alakult simán, a Sevilla például csak nagyon nehezen, a hosszabbítás hajrájában tudott továbbjutni negyedosztályú ellenfele ellen, ahogy a Mallorca is, de a Real Sociedad és a Betis nagyon simán ment tovább.

(Photo by Javier Montano/DeFodi Images via Getty Images)

Cordoba – Sevilla* 0-0 (0-0) H. u. 0-1
Gólszerzők: – ill. Ocampos (108.)

Nagyon nem bírt a Sevilla a negyedosztályú Cordoba ellen, igaz, elég tartalékosan álltak fel. A vendégek egész mérkőzésen hatalmas fölényben játszottak, de egyszerűen nem tudtak betalálni. Egészan a hosszabbításig kellett várni a Sevilla vezető találatára, amikor 108. percben Ocampos betalált, és ezzel ha nehezen is, de össze is jött a továbbjutás.

Gimnastica Segoviana – Mallorca* 0-0 (0-0) H. u. 0-2
Gólszerzők: – ill. Angel (94. 109.)
Kiállítás: Nogueira (96.) ill. Ruiz de Galarreta (97.)

A Mallorca sokáig nem bírt negyedosztályú ellenfelével, olyannyira, hogy a 36. percben a hazaik vezetést is szerezhettek volna egy büntetőből, de Szymanowski nem tudta azt értékesíteni. A 90. perc végén még mindig 0-0 volt az állás, így jöhetett a hosszabbítás, és végül Angel volt a hős, aki duplájával tovább lőtte csapatát a következő fordulóba.

Solares – Espanyol* 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Gelo (75.), Quique Gutierrez (83.) ill. Moron (15. 23. 50.)

Az Espanyol a negyedosztályú Solares csapatával találkozott, és nagyon jól is kezdett, és egyedül Moron révén háromgólos előnybe is kerültek már az 50. percre. A végére azonban visszajött a kiscsapat, és először a 75. percben Gelo, majd a 83. percen Quique Gutierrez ijesztett rá a katalánokra, de az egyenlítés már nem jött össze, így az Espanyol jutott tovább.

CFI Alicante – Betis* 0-4 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Tello (8.), Lainez (28.), Joaquin (47.), Bartra (52.)

A Betis már nagyon hamar, a 8. percben megszerezte a vezetést Tello góljával a jelenleg egyik spanyol bajnokságban sem szereplő CFI Alicante ellen. A 28. percben növelték is az előnyüket Lainez találatával, majd a szünet után rögtön kettőt lőttek: először Joaquin, majd Bartra talált be a veterán támadó passzából. A Betis így simán jutott tovább a következő körbe.

Panaderia – Real Sociedad* 0-4 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Portu (6.), Munoz (7.), Sorloth (60.), Djouahra (71.)

A Real Sociedad nagyon hamar és közvetlenül egymás után kétgólos előnyre tett szert negyedosztályú Panaderia ellen: a 6. és a 7. percben Portu, illetve Munoz révén. Ezt végül a második félidőben növelték négygólosra, először Sorloth, majd Djouahra találatával, így könnyedén jutott tovább.