Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: brazil legenda szerződtetését jelentette be a klub! – hivatalos

A Liverpool FC közleményben tudatta, hogy a Jürgen Klopp szakmai stábjában immáron szerepet kap az egykori legendás brazil kapuvédő, Claudio Taffarel is. 

A most 55 esztendős szakember a klub kapusedzőihez csatlakozik, mellette pedig hasonló munkakörben a brazil válogatottnál is alkalmazásban áll majd. Taffarel amint megkapja munkavállalási engedélyét, edzésbe is áll Liverpoolban.

A legendás kapus szerződtetésében Jürgen Klopp menedzser elárulta, hogy azért némi szerepe volt a “vörösökkel” nemrég hosszú távú szerződést aláíró Allison kapusnak is.

“Beszéltünk többször is Allisonnal. Természetesen kikértük a véleményét. Nem lehet a véletlen műve, hogy manapság a világ legjobb kapusai közül kettő is brazil! Taffarel személyében nagy értékkel bővült a szakmai stábunk! Fejlődni szeretnénk a kapusok edzésében is, még magasabb szintre emelni az ott zajló munkát. Egy nagyszerű szakember adhatja hozzá innentől a saját meglátásait a közös munkához!” – kommentálta Jürgen Klopp menedzser a bejelentést.

A 101-szeres korábbi brazil válogatott hálóőrt hazája egyik, ha nem a legjobb kapusának tartják számon a mai napig. Claudio Taffarel pályafutása során védett a brazil Internacional és Atlético Mineiro, az olasz Parma és Reggina, valamint a török Galatasaray együtteseiben. Klubpályafutás során a Parmával az Olasz Kupa kétszeres győztese; a Galatával kétszer-kétszer nyert török bajnokságot illetve Török Kupát, egy-egy alkalommal pedig az UEFA-kupát és az európai Szuperkupát is elhódította.

A brazil válogatottal U21-as világbajnok, kétszeres Copa América győztes, karrierje legnagyobb sikereként pedig 1994-ben világbajnokságot is nyert a selecaoval.