Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: Laporta szerint Dembelé maradhat, de bizonyítania kell

Friss hírekkel szolgálhatunk az FC Barcelona szurkolóinak. Joan Laporta a TV3-nál vendégeskedett, és önmagához képest is elképesztő őszinteséggel nyilatkozott a klub pénzügyi helyzetével és Ousmane Dembélé maradásával kapcsolatban.

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Megszokhattuk már, hogy a Barcelona elnöke szeret homályosan fogalmazni, és kicsit tompítva nyilatkozni, hogy így nyújtson védelmet a klub körüli embereknek és történéseknek. Laporta most kivételt tett a TV3 egyik műsorában, és lényegében megerősítette azt a korábbi találgatását, hogy szívesen szerződtetnének új játékosokat is, de ehhez a mostani keretnek kell lejjebb adnia a fizetési igényeiből.

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a bértömeget, és hogy ez már nagyon lecsökkent a Barcánál. Először is a kifizethető összeget kellene növelnünk. A felszabaduló pénz növelésének módja az, hogy egyes játékosok távoznak.”

– ismertette elméletét, Laporta.

A hétvégén éppen visszatért Dembélé állítólag csak béremelés terhe mellett maradna, miközben a klub éppen spórolni szeretne. A francia pedig egyáltalán nem ragaszkodik a maradáshoz, és az elnök is érzi, hogy sikerül meghosszabbítani az idény végén lejáró kontraktust:

„Alapember lehetne, ha sikerülne folytatni vele. Nagyon fontos, hogy azt gondoljuk, még mindig sokkal többet tudni adni, mint amit már eddig is adott a Barcának.”

– üzent tulajdonképpen magának az érintettnek is, Laporta.

A 24 éves Dembélé a hétvégén először játszott a bajnokságban. A Villareal elleni rangadón huszonnégy percet kapott a játékra Xavi mestertől.