Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola: “Bernardo Silva a legjobb!”

Pep Guardiola, az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere szerint Bernardo Silva olyan formában van, amivel kiemelkedik a többiek közül az egész pontvadászatot tekintve.

(Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, a Manchester City 2:1-re nyerni tudott az Aston Villa otthonában a Premier League 14. fordulójában. A “Polgárok” második gólját Bernardo Silva szerezte az első félidő végén. A portugál játékos nem is akármilyen gólt lőtt, hiszen Gabriel Jesus beadását 12 méterről kapásból a léc alá vágta. A mérkőzést követően Pep Guardiola így kommentálta játékosa teljesítményét:

Egyszerűen ő a legjobb! Két-három idénnyel ezelőtt is így volt. Van egy olyan különleges képessége, hogy bármit meg tud csinálni a labdával. Egy remek kapussal szemben mutatott be ismét egy nem mindennapi lövést. De ahogy már mondtam, ez nem egyedi eset. A 98 pontos bajnoki címmel záruló szezonunkban is a csapat nagy része ilyen teljesítményt nyújtott.

Bernardo Silva gólja:

 

A spanyol tréner ezt követően az ellenfél menedzserét, Steven Gerrardot is dícsérte:

Igazán lenyűgözött, hogy milyen ellenféllel álltunk szemben, így rendkívül értékes ez a győzelem. A legfontosabb, hogy ott vagyunk az élmezőnyben, egy ilyen nehéz első etap után.

A Manchester City 14 fordulót követően 32 pontot gyűjtött be, amivel a második helyen áll a pontvadászatban, 1 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea mögött.