Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salzburg: újabb tehetség szeretne topcsapathoz igazolni

Az elmúlt években Európa egyik legfontosabb tehetség-ellátója lett a Red Bull Salzburg. Az osztrák együttes egyeduralkodó a helyi Bundesligában, és közben a nemzetközi fronton is folyamatosan megmutatja magát mind a pályán, mind a transzferpiacon.

(Photo by David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images)

A kontinens legnagyobb tehetségei között tartják számon a salzburgiak jelenlegi és korábbi játékosait. A klub már pénzt „csinált”Erling Braut Haalandból és Szoboszlai Dominikból is. Előbbi manapság már a Borussia Dortmund támadója, és a világ egyik legkeresettebb nevének számít. Szoboszlai Dominik ugyan hullámzó formát él meg a Leipzigban, de egyértelműen potenciál van benne.

Nagy csodálója a Salzburg rendszerének Karim Adeyemi. A nigériai származású csatár szeptember óta stabil kerettag a német válogatottban. Az osztrák bajnokságban pedig vezeti a góllövőlistát.

A Bundesliga góllövőlistájának élmezőnye:

Adeyemi pedig most már igencsak vágyakozik arra, hogy valaki kivásárolja a 2024-is érvényes szerződéséből:

„Az elmúlt években sok fiatal nőtt fel a Salzburgban, és aztán fontos nemzetközi klubokhoz került. Nem csak Erling Haalandra gondolok, hanem Sadio Manéra és Naby Keitara is a Liverpoolban. Vagy éppen Szoboszlai Dominikre, aki Lipcsébe költözött. Nyilván nekem is ez a célom: szeretném, ha pályafutásom következő állomása egy topklub lenne.”

– nyilatkozta a 20. születésnapja előtt álló csatár a Tuttosportnak.