Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nyert a Real, Jovic lett a hős a Sociedad otthonában! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Real Madrid idegenben kétgólos győzelmet aratott a Real Sociedad ellen. A mérkőzés hősének a csereként beálló Luka Jovic bizonyult.

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A madridiak úgy vágtak neki a találkozónak, hogy mindkét ősi riválisuk, a Barcelona és az Atlético Madrid is botlott – igaz, ezúttal egyébként sem az említett együttesek üldözik közvetlenül a Királyi Gárdát a La Liga tabelláján. A vendégeket igazi érvágás érte a meccs első félidejében, hiszen Karim Benzema megsérült a 17. percben, a helyére Luka Jovic érkezett. A játékrész kisebb-nagyobb helyzeteket hozott mindkét félnek, ám a kaput csak a vendégek tudták eltalálni: többek között Luka Modric és Vinícius Júnior is próbálkozott, gól azonban nem született egyik kísérletből sem.

A fordulást követően Jovic vált főszereplővé, aki előbb az élete eddigi legjobb formájában lévő Viníciusnak adott gólpasszt, majd később ő maga vette az ellenfél kapuját – amivel be is állította a végeredményt, hiszen a Sociedadon a csereként beálló friss emberek sem tudtak segíteni.

Carlo Ancelotti fiai magabiztosan, ideiglenesen 8 pontos előnnyel állnak a bajnokság élén, míg a Sociedad jelenleg az 5. pozíciót foglalja el.

Spanyolország, La Liga, 16. forduló
Real Sociedad – Real Madrid 0–2 (0-0)
Helyszín: Reale Arena; Játékvezető: Jesús Gil Manzano
Gólszerzők: Vinícius (47.), Jovic (57.)
Sárga lap: Zubeldia (26.), Januzaj (60.)

Sociedad: Remiro – Gorosabel (Zaldua 68.), Zubeldia, Le Normand, Rico (Munoz 86.) – Januzaj (Portu 68.), Guevara (Turrientes 61.), Zubimendi, Oyarzabal – Sörloth (Barrenetxea 61.), Isak. Vezetőedző: Imanol Algaucil.

Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro (Camavinga 65.), Kroos (Valverde 81.) – Rodrygo (Asensio 81.), Benzema (Jovic 17.), Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Granada 2–1 Deportivo Alavés

Szombat
Sevilla 1–0 Villarreal
Barcelona 0–1 Real Betis
Atlético Madrid 1–2 Mallorca

Vasárnap
14:00 Rayo Vallecano – Espanyol
16:15 Elche – Cádiz
18:30 Levante – Osasuna
21:00 Celta Vigo – Valencia

Hétfő
21:00 Getafe – Ahtletic Club

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: