Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: a Sporting lesimázta a Benfica elleni rangadót – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 13. fordulójában péntek este élmezőnybeli rangadót vívott egymással két fővárosi vetélytárs…

(Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

A vártnál jóval simább eredménnyel zárult a lisszaboni rangadó, melyet a Sporting CP 3-0-ra nyert meg a Benfica vendégként a Luz Stadionban. A címvédő idejekorán magához ragadta az előnyt, hiszen a nyolcadik percben Pablo Sarabia találatával szerezte meg a vezetést. Jorge Jesus csapata hiába igyekezett az egyenlítésért, a lehetőségek rendszerint kimaradtak, Evertonék erőfeszítései hiábavalóak voltak. Miközben a Benfica az egyenlítést igyekezett, a Sporting az első félidő hajrájában növelhette volna előnyét, ám Paulinho gólját les miatt érvénytelenítették. A második játékrészben sem változott a játék képe, a házigazda próbálkozásai rendre kimaradtak, a félidő derekánál pedig Paulinho és Matheus góljaival végképp megpecsételődött a sorsuk. A hajrában Nunez megszerezhette volna a Benfica becsületgólját, ám a videóbíró ezt még érvénytelenítette, a ráadásban viszont Pizzi betalált, ettől függetlenül a vendéglátók meglehetősen simán kényszerültek főhajtásra a tavalyi bajnokkal szemben, amely továbbra is veretlenül, a Portóval azonos pontszámmal vezeti a bajnokságot.

Benfica – Sporting CP 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Pizzi (90+3.) ill. Sarabia (8.), Paulinho (62.), Matheus (68.)

 

Mindeközben a szintén veretlen FC Porto 3-0-s sikerrel magabiztosan hozta a kötelezőt a Portimonense otthonában. A “sárkányok” már az első félidőben fölényben játszottak, végül a játékrész ráadásában egy öngól jóvoltából ragadták magukhoz a vezetést. A második félidőben jó ideig csak 1-0-s előnyben voltak, ám a mérkőzés hajrájához fordulva rövid időn belül Vithinha és Otavio egyaránt eredményes tudott lenni, bebiztosítva az éllovas sikerét.

Portimonense – FC Porto 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. Pedro Sa (45+3.), Vitinha (70.), Otavio (75.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye