Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Liverpool után a Chelseat is legyőzte hazai pályán a West Ham United! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 15. fordulójának nyitómérkőzésén a 4. helyezett West Ham a listavezető Chelseat látta vendégül, és végül a Liverpoolhoz hasonlóan a londoni “Kékeket” is pont nélkül küldte haza David Moyes legénysége!

(Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images)

Már az első percektől kezdve komoly nyomás alá helyezte a West Hamet a Chelsea gárdája, de az első félidő közepéig nem találtak fogást a „Kalapácsosokon”. A 29. percben aztán Thiago Silva révén előnybe kerültek a vendégek, miután egy szögletet továbbított fejjel a hálóba, 0-1! Mindössze egy perc telt el, amikor a West Ham előtt komoly egyenlítési lehetőség adódott, de ismét Thiago Silva volt a főszerepben, aki a gólvonalról tisztázta Cofual lövését. A hazaiak számára viszont így is összejött az egyenlítés, amiben Jorginho és Mendy is nagy szerepet játszott. Az olasz középpályás nehéz helyzetbe hozta a kapust egy hazaadásnál, aki ahelyett, hogy kirúgta volna a labdát, megpróbálta Bowen mellett játékban tartani azt, viszont összehozott egy büntetőt, amit Lanzini könyörtelenül értékesített is, 1-1! A szünetre aztán mégis a Chelsea vonulhatott előnnyel, a 44. perc végén ugyanis Ziyech beadásánál Mount maradt teljesen üresen, aki kapásból bevette Fabianski hálóját, 1-2!

A West Ham számára viszont talán jókor jött a szünet, mivel volt idejük felocsúdni a második bekapott gólt követően. A második játékrész össze is jött az egyenlítés Moyes legényei számára, miután Bowen Christensen lábai között ellőve a labdát, bevette Mendy kapuját, 2-2! Az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve így a Thomas Tuchel vezette Chelsea először kapott 1 gólnál többet egy mérkőzésen. Az egyenlítést követően ismét a „Kékek” vették át a mérkőzés irányítását, de a nagy nyomás nem eredményezett komoly helyzeteket. A 75. percben aztán nagy esély nyílt a West Ham előtt, hogy átvegyék a vezetést, de Antonio beadása egy kicsit hosszú volt Bowen számára, aki így már nem tudta tökéletesen a kapu felé irányítani a játékszert. A 87. minutumban aztán a mérkőzés folyamán először vette át a vezetést a West Ham. Egy bedobást követően Masuakunál volt a labda, aki egy beadásszerű lövést küldött a kint álló Mendy kapujára, a kapus pedig nem is ért vissza, így a “Kalapácsosok” megszerezték a 3. góljukat, 3-2! A ráadásban a Chelsea már nem tudott nagy lehetőséget kidolgozni, így elszenvedték szezonbeli 2. vereségüket, aminek köszönhetően a forduló végén a 3. helyre is visszacsúszhatnak.

West Ham United – Chelsea 3-2 (1-2)
Helyszín: Olimpiai Stadion Vezette: Andre Marriner
Gólszerzők: Lanzini (40. – büntető), Bowen (56.), Masuaku (87.) ill. Thiago Silva (29.), Mount (44.)
Sárga lapok: Coufal (90+1.) ill. Jorginho (23.), James (90+2.), Christensen (90+4.)
Kiállítás: -ill.-

West Ham: Fabianksi – Diop, Dawson, Zouma (Fornals 71.) – Johnson (Masuaku 45+2.), Rice, Soucek, Coufal – Lanzini (Benrahma 85.), Bowen – Antonio Vezetőedző: David Moyes

Chelsea: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – James, Lofus-Cheek, Jorginho, Alonso (Pulisic 73.) – Ziyech (Hudson-Odoi 64.), Mount – Havertz (Lukaku 46.) Vezetőedző: Thomas Tuchel

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 15. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
West Ham United 3–2 Chelsea
16:00 Newcastle United – Burnley
16:00 Southampton – Brighton
16:00 Wolverhampton – Liverpool (Tv: Digi Sport 1)
18:30 Watford – Manchester City (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
15:00 Leeds United – Brentford
15:00 Manchester United – Crystal Palace
15:00 Tottenham – Norwich City
17:30 Aston Villa – Leicester City (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
21:00 Everton – Arsenal (Tv: Spíler 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: