Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Menesztették Szoboszlaiék edzőjét – HIVATALOS

Legutóbbi bajnoki veresége után a német sajtóban már egyre inkább napirendi ponton szerepelt az RB Leipzig vezetőedzőjének menesztése, melyre vasárnap délelőtt valóban sor került…

Az RB Leipzig csapata a vasárnap délelőtti órákban erősítette meg, hogy menesztette nyáron kinevezett vezetőedzőjét, Jesse Marscht. Az amerikai szakember helyére ideiglenesen az eddigi pályaedzőt, Achim Beierlorzert jelölték ki.

A 48 éves amerikai tréner korábban 2015 és 2018 között az MLS-ben szereplő New York Red Bulls trénere volt, ezt követően került át Európába a “Red Bull-családhoz”, és az RB Leipzignél segédezőként, majd a Red Bull Salzburgnál vezetőedzőként tevékenykedett. Marsh július 1-jén Julian Nagelsmann Bayernhez való távozását követően került kinevezésre a lipcsei klub trénerének, irányításával azonban a szezon eleje óta képtelen kiegyensúlyozottan teljesíteni a csapat.

Az RB Leipzig 13 mérkőzés alatt szerzett 18 pontjával mindössze a nyolcadik helyet birtokolja a német bajnokság (Bundesliga) aktuális tabelláján.

Marsch minden sorozatot figyelembe véve 21 mérkőzésen irányította a csapatot, melyből mindössze nyolcat nyertek meg és kilencet veszettek el négy döntetlen mellett.