Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: ismét pontokat hullajtott a Galatasaray – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 15. fordulójának szombati játéknapján a Galatasaray együttese hazai környezetben készült a javításra az Altay ellen…

(Photo by Isa Terli/Anadolu Agency via Getty Images)

A Galatasaray együttese újabb pontvesztést könyvelhetett el, miután szombat este csak 2-2-es döntetlent játszott az Altay ellen hazai környezetben. Fatih Terimék számára a vendégek hamar hideg zuhanyt tartogattak, ugyanis az első negyedóra végeztével a chilei Cesar Pinares juttatta előnyhöz az Altay csapatát egy védhetetlen bombagóllal. Újabb negyedórával később az idénybeli második gólját szerző Halil Dervisoglu egyenlítése jóvoltából jött a válasz, aki egy gyors ellentámadás végén ajtó-ablak helyzetből volt eredményes Feghouli önzetlen passzát követően. A Galata lendületben maradt és futószalagon alakította ki a helyzeteket, melyek azonban kimaradtak. A második félidőben is a hazaiak játszottak jelentős fölényben, de nem tudtak gólt szerezni egészen a hajráig. A 80. percben aztán egy szöglet után a volt újpesti Mbaye Diagne fejelt kíméletlenül a hosszú sarokba. Hiába szerezte meg a hőn áhított vezető gólt a hazai csapat, képtelen volt nyerni, hiszen nem sokkal később az Altay büntetőhöz jutott, melyet Daouda Bamba értékesített, kialakítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

A négy forduló óta nyeretlen Galatasaray a hatodik helyen tovább folytatja bukdácsolását az idényben, de még így is megelőzi a címvédő Besiktast, amely csak a kilencedik pozíciót birtokolja. Nem áll sokkal jobban náluk a harmadik isztambuli óriásklub, a Fenerbahce sem a maga negyedik helyével.

A Süper Lig mezőnyét a Trabzonspor veretlenül vezeti 13 pont előnnyel a Konyaspor és a Hatayspor csapatai előtt.

Galatasaray – Altay 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Dervisoglu (34.), Diagne (80.), ill. Pinares (18.), Bamba (86. – büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye