Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsiai kapcsolatait felhasználva erősíteni meg keretét a Celtic menedzsere – sajtóhír

Andre Postecoglou nyáron vette át a Celtic irányítását, amely első európia munkája a görög származású ausztrál edzőnek. A visszafogott kezdés ellenére, az előrelépés érezhető, hiszen tavaly ilyenkor szinte lefutott volt a bajnokság, azonban jelenleg “csak” négy ponttal lemaradva követik a nagy rivális Rangerst.

A télen Postecoglou szeretnél megerősíteni csapata játékoskeretét, amelyhez felhasználja az Ázsiában szerzett kapcsolatait. A Celtic előtt, három és fél évig a japán bajnokságban (J1 League) szereplő Yokohama F. Marinos csapatát edzette.
Így talán nem meglepő, hogy az ázsiai szigetországból igazolna januárban.

Az edző első számú kiszemeltje a Kawasaki Frontale balhátvédje, Reo Hatate. A korábbi utánpótlás válogatott játékos szerződése 2022 év végén jár le, így a japán csapatnak most érné meg leginkább értékesíteni a játékos játékjogát. A transfermarkt 800 ezer euróra becsüli az értékét a 24 éves játékosnak.

Postecoglou egy korábbi játékosát is szeretné a Celtichez csábítani, a japán liga legutóbbi gólkirályát, Daizen Maedát. A 2-szeres válogatott csatár értéke kicsivel több, mint 1 millió euró.

A harmadik kiszemelt a Gamba Osaka középályása, Yosuke Ideguchi. A 25 éves belső középpályás korábban kipróbálhatta magát Európában. 2018-ban a Leeds United igazolta le, de az angol csapatban nem kapott lehetőséget, rögtön kölcsönadták egy alacsonyabb osztályú spanyol csapatnak. Majd 2018 nyarán a Greuther Fürth csapatához került, ahol egy sérülés miatt alig játszott.
Csupán másfél év légióskodás után visszatért a Gamba Osakához. Ideguchi értékét szinten 800 euróra becsüli a transfermarkt.