Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rendkívül cseles megoldáshoz folyamodott Iago Aspas!

Nem mindennapi megoldáshoz folyamodott Iago Aspas, a Celta Vigo támadója. A 34 esztendős futballista ugyanis szándékosan begyűjtötte az 5. sárgáját, miután megsérült…

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

A spanyol bajnokság tegnapi játéknapján a Celta Vigo hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett a Valencia ellen. A “Denevérek” sikere ellenére a hírek mégis inkább a Celta Vigoról, azon belül is Iago Aspasról szólnak, aki nem mindennapi cselhez folyamodott. A spanyol támadó a találkozó 11. percében megszerezte a vezetést csapatának, ám a gólszerzés közben sérülést szenvedett. Azt követően viszont, hogy a labda a hálóban kötött ki, Aspas érezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, ezért levette a mezét, mivel tudta, hogy csak egy sárgára van attól, hogy egymeccses eltiltásban részesüljön.

A lecserélését megelőzően természetesen megkapta a sárgát, így úgymond “nyert magának” egy ingyen hetet, hogy felépülhessen a sérüléséből, ami miatt minden bizonnyal amúgy sem tudott volna pályára lépni a Celta soron következő, Mallorca elleni idegenbeli bajnokiján.