Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: az orosz tehetség a katalánokról álmodik! – sajtóhír

Az orosz futball egyik legújabb ígéretének tartott Arsen Zakharyan edzője szerint az FC Barcelona felé kacsingat.

A Dinamo Moszkva 18 esztendős középpályásának ambícióit a Sport Express című lapnak adott interjújában ismerte el a moszkvaiak edzője, Andriy Voronin.

“Zakharyan jelenleg boldog a Dinamonál. Fejlődni akar, minél jobb játékossá válni, majd egyszer eljutni az FC Barcelonához. Nyílt titok, hogy a Barcáról álmodozik, kívánom, hogy sikerüljön neki. A képességei alapján elérheti a célját!” – fogalmazott Voronin.

“A Dinamonál mindent megkap a fejlődés érdekében, remek helyen van a klubnál. Mindannyiunk számára fantasztikus lenne, ha a Barca leigazolná őt. Most viszont saját magára kell a legtöbbet figyelnie, alkalmazkodnia kell a felnőtt futballhoz.” – jegyezte még meg a korábbi Liverpool-támadó.

A már 4-szeres orosz felnőtt válogatott Zakharyan 2021 januárjától a Dinamo felnőtt keretének tagja, az idei szezonban pedig már alapembere lett a csapatnak. 16 orosz bajnokin szerzett 4 gólja és 6 gólpassza egészen imponáló, ahogyan a már 9 millió euróra taksált piaci értéke is (forrás: Transfermarkt).

A Sprot Express információira hivatkozva a katalán Sport című lap is megemlíti, hogy a Barca látókörébe bizony szerepel Arsen Zakharyan neve, akinek átigazolását a játékos 2024-ig szóló szerződése azért megnehezítheti, már ami az anyagiakat illeti.