Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagelsmann: „A Barca megnyerheti a Bajnokok Ligáját”

Sorsdöntő mérkőzés vár holnap az FC Barcelona csapatára holnap este a Bayern München vendégeként. A katalánok egy esetleges vereséggel akár ki is eshetnek a csoportkört követően a Bajnokon Ligájából.

(Photo by Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images)

A Barcelona, ha kikap Münchenben, illetve a Benfica nyer a Dinamo Kijev ellenében, akkor kiesik, és csak az Európa-ligában folytathatja tavasszal. A bajor sztárcsapat az elmúlt években rendre komoly mennyiségű góllal terhelte meg egyik kedvenc BL-ellenfele hálóját. A szeptemberi odavágón háromgólos győzelemmel tértek haza a Camp Nou-ból.

A katalánokkal kapcsolatban próbált mégis reálisan és tisztelettel nyilatkozni a Bayern vezetőedzője, Julian Nagelsmann:

„Xavi és csapata még nem sokat tudott együtt edzeni, de vannak már újdonságaik. Most magasabban védekeznek, mint korábban. A kontrapresszióik is aktívabbak. Egyrészt lyukakat hagynak maguk mögött, hiszen nehéz így már minden teret lefedni. Azonban a Barcának még mindig vannak világklasszisai. Nyomás alatt vannak a tabellán, és nyerniük kell, ezért pedig mindent bele fognak adni. Nem a Bajnokok Ligájából való kiesésünk a kérdés, hanem a pont megszerzése magunknak. Őket viszont továbbra is a végső győzelemre látom esélyesként. Ezért a legjobbakkal fogunk játszani.”

– fogalmazott, a fiatal trénere.

Az „E” csoport utolsó fordulója:
Bayern München – FC Barcelona 21:00 (tv: M4 Sport, élő)
Benfica – Dinamo Kijev 21:00

A tabella állása: